Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Prefectura Constanţa a anunţat că există personal medical în vămile Vama Veche şi Negru Vodă şi marţi vor fi detaşaţi specialişti şi în celelalte PTF-uri

0
25 Feb 2020 01:20:08
Autor: News.ro
Prefectura Constanţa a luat măsuri de precauţie în punctele de trecere a frontierei din judeţ. FOTO Telegrafonline
Prefectura Constanţa a luat măsuri de precauţie în punctele de trecere a frontierei din judeţ. FOTO Telegrafonline

Prefectura Constanţa a anunţat, luni seară, că există personal medical în punctele de trecere a frontierei Vama Veche şi Negru Vodă, urmând ca marţi să fie detaşaţi specialişti şi în celelalte puncte de trecere a frontierei din judeţ. De asemenea, a fost asigurat personal medical în Portul Constanţa, dar şi la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Prefectura Constanţa a transmis luni seara, printr-un comunicat de presă, că membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate pentru preîntâmpinarea posibilei răspândiri a coronavirusului.
 
„După consultări cu toate autorităţile competente şi pentru a acţiona cu eficienţă, am hotărât în şedinta CJSU şi am transmis oficialilor din MAI şi Ministerul Sănătăţii un set de măsuri viabile pentru judeţul Constanţa. În primul rând, stabilirea unor zone de carantinare bine delimitate, destinate persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei cu coronavirus. Astfel, au fost propuse trei spaţii de carantinare pe raza judeţului, care vor fi folosite la nevoie”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că a fost verificată resursa umană medicală (medici şi asistente), care să fie relocată în zonele de frontieră, pentru triaj epidemiologic. 
 
„În acest moment, există personal medical în PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă, urmând ca mâine să fie detaşaţi specialişti şi la celelalte puncte de trecere a frontierei. În acelaşi timp, a fost asigurat personal medical în Portul Constanţa şi în Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa”, mai precizează comunicatul. 
 
Prefectura Constanţa a mai afirmat că măsurile preventive stabilite sunt oportune, având în vedere că judeţul are cinci puncte de trecere a frontierei la graniţa cu Bulgaria, cu patru porturi maritime cu tranzit crescut, în care acostează nave din toată lumea, cu membri ai echipajelor care provin de pe toate continentele şi un aeroport internaţional.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii