Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Prefectura Constanţa sprijină vaccinarea angajaţilor din turism. „Vom avea staţiuni mai sigure”

0
20 Apr 2021 08:03:10
Autor: Călin Gavrilaş
Recepţia unui hotel de pe litoral foto: Călin Gavrilaş
Recepţia unui hotel de pe litoral foto: Călin Gavrilaş

Prefectura Constanţa va sprijini sectorul HoReCa în vederea vaccinării angajaţilor. Până acum, 1.331 de persoane care activează în turism au fost vaccinate în judeţul Constanţa.

Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa anunţă că va sprijini eforturile operatorilor economici din sectorul HoReCa, în vederea vaccinării personalului.

Decizia a fost luată în urma unor discuţii purtate săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe a grupului de lucru pentru turism, când mai mulţi reprezentanţi din industria ospitalităţii şi-au manifestat dorinţa de a accelera procesul de vaccinare pentru angajaţii din HoReCa.

„Vaccinarea personalului din staţiuni se traduce într-un mediu sigur, pentru angajaţi, angajatori şi, nu în ultimul rând, pentru turişti. De asemenea, vaccinarea va reprezenta o garanţie a siguranţei pentru vizitatori, care vor veni pe litoral fără rezerve şi se vor bucura de un concediu liniştit, în adevăratul sens al cuvântului.

Ştim cât de mare nevoie are sectorul HoReCa de spijinul nostru, de norme sanitare bine aplicate, pentru că acestea pot face diferenţa şi din punct de vedere economic. Un sezon estival desfăşurat într-un mediu sigur înseamnă, automat, şi profitabilitate pentru industrie, una puternic afectată de condiţiile impuse de pandemie”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa.

La iniţiativa Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, operatorii economici din industria ospitalităţii pot trimite un tabel cu angajaţii care doresc să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2, pe o adresă de e-mail special creată şi comunicată celor din sector, până pe data de 25 aprilie. Aceste tabele vor fi centralizate, iar vaccinarea personalului din HoReCa va fi facilitată, în perioada următoare.

Până în acest moment, la nivelul judeţului Constanţa au fost administrate 191.572 de doze de vaccin anti-COVID, 122.888 de persoane au fost imunizate cu o doză, iar 68.684 de persoane au primit şi rapelul. Dintre acestea, 1.331 activează în domeniul HoReCa.

Citeşte şi:

Cum a ajuns România groapa de gunoi a Europei. „Scotocim prin deşeurile altora”

Nava-şcoală “Mircea” va face un marş de instrucţie între Constanţa – Sulina – Mangalia şi retur

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările