Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Preotul care a ridicat o biserică fără autorizaţie a fost condamnat. Stâlpul de iluminat trece prin acoperiş

4
4 Jun 2020 09:16:07
Autor: Călin Gavrilaş
Biserica Sf. Haralambie din municipiul Constanţa
Biserica Sf. Haralambie din municipiul Constanţa

Deşi situaţia terenului pe care este ridicată biserica este incertă, părintele a preferat să execute lucrările fără nicio autorizaţie. Asta l-a adus în atenţia procurorilor.

Părintele Ciprian Stanca, parohul bisericii Sfântul Haralambie, din municipul Constanţa a fost condamnat de judecători la un an de închisoare cu suspendare. Condamnarea vine pe fondul încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei între prot şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

„Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, stabileşte pentru inculpatul S.C., pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organelle de control. Amână aplicarea pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în încheierea judecătorilor dată la finalul anului 2019.

Biserica Sfântul Haralambie a fost instalată pe acel teren (bulevardul Tomis 301) în anul 2010, fiind o construcţie de tip modular - „container”, aşa cum mai sunt câteva prin oraşul Constanţa. Părintele Ciprian Stanca a fost numit paroh după ce biserica era instalată la marginea trotuarului, chiar dacă situaţia terenului este incertă din punctul de vedere al proprietarului.

„Cocheta bisericuţă este împodobită cu icoane litografiate”, se arată într-o descriere făcută de cei de la Arhiepiscopia Tomisului.

Din aceeaşi sursă aflăm că în anul 2014 au început lucrările la construcţia bisericii care a devenit celebră prin faptul că un stâlp de iluminat public îi trece prin acoperiş.

Autorităţile locale s-au sesizat cu privire la această construcţie începută de preotul Stanca şi au dispus sistarea lor. Doar că părintele a continuat. Aşa au intrat pe rol procurorii, iar dosarul a ajuns în instanţă.

Preotul Ciprian Stanca este cunoscut în Constanţa prin activităţile sale filantropice, oferind zilnic zeci de porţii cumâncare persoanelor nevoiaşe. Recent, părintele a demarat un nou proiect: ridicarea unei mănăstiri în comuna Grădina.

Pe aceeaşi temă:

Elvis Constantin, povestea de viaţă a unui talent muzical descoperit în orfelinat. Mama l-a abandonat la vârsta de un an

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

kalu kalu
4.06.2020, 10:29:51

super. Si ce se va intampla? Nimic. S-a incalcat legea si se va darama biserica? Nu, eventual se va darama stalpul sau se va inchide strada. Ma intreb daca isi facea cineva casa acolo, tot asa s-ar fi pus batista pe tambal?

+3 (3 voturi)
Realist
4.06.2020, 11:11:12

In mod tipic, BOR e stat in stat si practica fatis traficul de influenta. Bineinteles ca ei nu respecta legile mirenilor, ei lucreaza mana-in-mana cu dzeu, ce naiba ...

+2 (2 voturi)
Musceleanu
5.06.2020, 10:37:45

Ohhhh Doamne ... Mare e gradina Domnului !!! 🤗

Musceleanu
5.06.2020, 10:40:46

Trebuie sa se terminbe cu actiunile criminale ! TOATE constructiile facute in afara planului de systematizare urbana trebuiesc demolate imediat . A devenit o plaga nationala din cauza coruptiei 😎😎😎😎😎😎😎