Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Primăria Constanţa va lansa o nouă versiune a aplicaţiei „Constanţa Parking”. A fost eliminată gratuitatea de 30 de minute

1
5 Jun 2021 11:52:14
Autor: Mariana Iancu

În curând, va putea fi utilizată o nouă versiune a aplicaţiei de plată a parcării „Constanţa Parking”, anunţă Primăria Constanţa. Într-o primă etapă, aplicaţia va fi disponibilă pentru zona 0.

Prin intermediul aplicaţiei „Constanţa Parking”, cetăţenii vor avea la dispoziţie o metodă simplă şi eficientă de a plăti rapid şi uşor timpul de parcare. Aplicaţia va permite efectuarea plăţii parcărilor de scurtă durată prin SMS şi card bancar, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 şi zona 2 ale oraşului. 
 
Prin trimiterea unui SMS generat de aplicaţie sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicaţie, evitaţi manipularea bancnotelor şi pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, aplicaţia va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare. 
 
Aplicaţia „Constanţa Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. 
 
În funcţie de zona în care se face parcarea şi de intervalul dorit, conţinutul SMS-ului va fi diferit. Informaţiile vor fi afişate pe panouri de informare.
 
Pe lângă această modalitate de plată, cetăţenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale şi tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban şi la punctele de vânzare CT BUS. 
 
Imediat, consilierul local Mihai Ochiuleţ a reacţionat pe Facebook:
 
„Încă o palmă dată constănţenilor: cele 30 de minute de parcare gratuită au fost eliminate din pix 
Amendamentul consilierilor USR PLUS  referitor la gratuitatea parcării timp de 30 de minute în zonele 0, 1 şi 2 a fost eliminat de angajaţii primăriei care pun în aplicare regulamentul parcărilor. 
În loc să respecte regulamentul, domnii şi doamnele din primărie, sub coordonarea viceprimarului Ionuţ Rusu care se ocupă de implementarea regulamentului recurg la diverse artificii pentru a elimina această gratuitate. Astfel, ca parcarea să fie taxată din primul minut, au redus tariful orar introducând  acea gratuitate în preţul primei ore. 
Primăria Constanţa trebuie să pună în practică deciziile Consiliului Local, nu să interpreteze regulamentele după placul unora. Ceea ce se întâmplă acum este o încălcare flagrantă a unei hotărâri“.

 

    

Citeşte şi:

Vergil Chiţac: „Vă doriţi un oraş ale cărui străzi, trotuare şi spaţii verzi lasă impresia unui târg auto permanent?“

Vergil Chiţac: „Anexele regulamentului parcărilor, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost încărcate pe pagina electronică a Primăriei Constanţa“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Popa Pius
5.06.2021, 12:35:15

Plus că parcarea rezidențială e valabilă doar de la 16.00 la 08.00 și cum mulți prin oraș nu au program de boier ca Moș Teacă geamirache ci sosești, după o tură de noapte în port, acasă, dimineața și găsești locul ocupat, că e la liber după 8.00, trebuie să parchezi pe locul altuia și așa apar neînțelegeri și bătăi între cetățeni. Milițenii primăriei nu acces la datele șoferilor și dacă unul îți blochează locul dai mărunt din buză degeaba, că-s niște incapabili.

Modifică Setările