Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Primărie amendată cu 120.000 de lei pentru deversarea neconformă a apelor uzate

0
26 May 2020 18:20:37
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: ABADL
FOTO: ABADL

Amenda-record a fost primită de o primărie din judeţul Constanţa pentru deversarea apelor uzate menajere direct în canalul colector al apelor pluviale.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a demarat o acţiune de verificare a primăriilor din judeţul Constanţa, în ceea ce priveşte curăţarea cursurilor de apă, întreţinerea şanţurilor şi rigolelor din localităţi.

Controalele s-au finalizat cu 127 de măsuri de remediere a deficienţelor, dar şi o amendă în valoare de 120.000 de lei.

Amenda-record a fost primită de comuna Amzacea. Aici, inspectorii ABADL au descoperit că „apele uzate de tip menajer sunt evacuate direct în canalul colector ape pluviale din localitate, fără nici o epurare sau preepurare prealabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ABADL.

„Sunt multe localităţii care încalcă legea în ceea ce priveşte inexistenţa şanţurilor şi rigolelor şi acest lucru înseamnă că în acele zone există un risc major de inundaţii. Din păcate, în judeţul Constanţa sunt astfel de localităţi în care nu există şanţuri şi rigole şi vă dau câteva exemple: sat Mioriţa - comuna Ciobanu, satele Şipotele şi Petroşani din comuna Deleni, comuna Dumbrăveni” , a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.

Pentru fiecare administraţie locală unde au fost identificate neconformităţi (depozite de deşeuri neorganizate, şanţuri colmatate, secţiuni ale podurilor sau podeţelor colmatate), inspectorii au impus în total 127 de măsuri de remediere cu termene scurte.

Acţiunea de verificarea s-a desfăşurat în ultimele patru săptămâni în colaborare cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” şi ai Gărzii Forestiere Constanţa.

„Vom continua controalele şi în celelalte localităţi care nu au fost prinse în prima acţiune de verificare, astfel vom veni în sprijinul autorităţilor locale pentru a preîntâmpina situaţiile în care au loc inundaţii. În ceea ce priveşte amenda dată primăriei Amzacea e clar că este un record, aceasta a fost aplicată după ce i-au fost date termene de remediere a deficienţelor şi o sancţiune cu avertiment”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan Bola.

Pe aceeaşi temă:

Avertizarea autorităţilor: 30% din plaje trebuie să fie destinate cearşafurilor. Construcţiile ilegale dispar

Plajele Mării Negre, transformate în balastiere. Cât e amenda pentru cei care iau nisip de la mal 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii