Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Primarul Mangaliei, despre Ekrem Imamoglu, candidatul cu şanse mari să învingă AKP-ul lui Erdogan la Istanbul: „Este extrem de popular şi de apreciat”

1
3 Apr 2019 09:44:47
Autor: Călin Gavrilaş
Radu Cristian (stânga) şi E. Imamoglu                                                     FOTO: Radu Cristian
Radu Cristian (stânga) şi E. Imamoglu                                                     FOTO: Radu Cristian

Din anul 2018, oraşul Mangalia este înfrăţit cu Beylikduzu, un district al Istanbulului, al cărui primar a fost Ekrem Imamoglu, candidatul cu cele mai mari şase să devină edilul celui mai mare oraş din Turcia.

Considerat victorios în capitala economică şi demografică a Turciei, Ekrem Imamoglu, în vârstă de 49 de ani, este perceput de-acum ca o nouă stea ascensiune a unei opoziţii învinse în mod repetat de către Erdogan şi acoliţii săi. Potrivit autorităţilor electorale, rezultatele parţiale îl creditează pe Imamoglu cu un avans de aproximativ 28.000 de voturi în faţa adversarului său, fostul premier Binali Yildirim, în vârstă de 63 de ani, un membru de vază al partidului aflat la putere, AKP.

Din 2018, oraşul Mangalia este înfrăţit cu Beylikduzu, un district al Istanbulului, al cărui primar a fost Ekrem Imamoglu. Radu Cristian, edilul Mangaliei, a declarat pentru „Adevărul” că l-a cunoscut pe Imamoglu „prin intermediul oamenilor de afaceri turci din Mangalia şi din judeţul Constanţa, cu care avem o relaţie foarte bună. Domnul primar al Istanbulului, putem să-l numim de acum, a vizitat Mangalia în anii 2016-2017 şi aşa a apărut acest proiect de înfrăţire”.

Radu Cristian spune despre Beylikduzu că este un cartier nou construit la periferia Istanbulului, un cartier cu peste 350.000 de locuitori, unde amprenta administrativă a lui Imamoglu (arhitect) se vede la tot pasul.

„Este un om tânăr, un om apropiat de oameni. Mergând anul trecut în Beylikduzu am văzut că este extrem de popular şi de apreciat de locuitorii. De atunci se creionase ideea de a candida la primăria generală a Istanbulului, chiar mi-a spus asta. Mă bucur foarte mult pentru el că a şi reuşit. Am apreciat curajul lui, având în vedere situaţia politică de acolo”, adaugă Radu Cristian, care este convins că imaginea Istanbulului se va schimba radical.

Pe aceeaşi temă:

Lucrări pentru scoaterea unei epave la suprafaţă. Se foloseşte procedeul de tăiere prin sudură subacvatică „oxi-arc“

Spitalul Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA pentru construirea unui nou spaţiu. Imobilul trebuie restituit Crucii Roşii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

foarte atent
3.04.2019, 11:17:43

vad ca a inceput campania turceasca...primarul din Medgidia candideaza si el cumva pe listele turcilor?!