Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Primarul unui oraş de la malul mării solicită închiderea graniţelor judeţului Constanţa

3
28 Mar 2020 11:13:12
Autor: Călin Gavrilaş
Poliţia verifică maşinile care circulă în Constanţa                              FOTO: IPJ Constanţa
Poliţia verifică maşinile care circulă în Constanţa                              FOTO: IPJ Constanţa

Pimarul susţine că transformarea litoralului într-un mare centru de carantină poate provoca panică în rândul populaţiei.

Propunerea închiderii graniţelor judeţului Constanţa este făcută de Radu Cristian, primarul municipiului Mangalia, oraş aflat pe lista autorităţilor pentru cazarea unor românii întorşi din Italia.

Două avioane cu români întorşi din Italia au aterizat vineri seara pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa, ministrul de Interne şi premierul decizând în ultimul moment ca aceştia să nu mai fie duşi în sudul litoralului pentru afi introduşi în carantină în diferitehoteluri, ci să fie transportaţi la domicilii unde vor fi carantinaţi.

„Mulţumesc prefectului George Niculescu şi responsabililor de la nivel central că au dat curs solicitării pe care le-am adresat-o zilele trecute şi inclusiv pe tot parcursul zilei de ieri, de a nu aduce în staţiunile Mangaliei persoanele sosite din Italia. Transformarea litoralului într-un mare centru de carantină ar fi putut panica populaţia din localităţile cu ieşire la mare şi ar fi compromis definitiv turismul estival.

Pentru a proteja populaţia judeţului Constanţa, solicit membrilor Comitetului judeţean pentru situaţii de urgentă să decidă imediat ÎNCHIDEREA GRANIŢELOR JUDEŢULUI, cu stabilirea unor coridoare pentru transportul de marfă şi a unor centre de carantină pentru cei întorşi acasă, indiferent de unde vin. Solicit, de asemenea, achiziţionarea, la nivel judeţean, a cel puţin 100.000 de teste pentru tot personalul medical şi categoriile vulnerabile, conform recomandărilor specialiştilor.

Izolarea şi testarea sunt cei doi factori care ne pot ajuta decisiv în lupta cu virusul. Datoria autorităţilor este să protejeze populaţia şi să menţină în funcţiune economia locală. Deşi par măsuri drastice, sunt singurele care astăzi ne pot salva. Dacă nu se va lua o asemenea măsură la nivel judeţean, mă voi consulta cu locuitorii Mangaliei pentru a restricţiona şi controla intrările tuturor persoanelor în oraşul nostru, în baza prevederilor legale”, se arată în mesajul lui Radu Cristian, primarul municiiului Mangalia.

 

Pe aceeaşi temă:


Spitalul din Mangalia primeşte 2 milioane de lei. Primar: „Am anulat alte evenimente, prioritatea noastră este protejarea populaţiei”

 

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

geek-a-contra
28.03.2020, 11:44:12

:)))))) bhaaaaaa!!!! ce spuneati, bha, despre lipsa de solidaritate ioropeana, bha? cica nemtii nu vrea sa fie solidari cu romanica si cu franta si cu italia? iatalienii confiscsa respiratoare care ar fi urmat sa fie traficate ilegal in grecia, Ro confisca posibile exporturi ilegale in italia, etc, etc... da' cit de solidare sint giudetele din Ro, bre? constanta zice ca vrea granite inchise, bhaaaaa!!!! acu' cine urmeaza? si aveti pretentii la solidaritate si sustinere din partea celorlati, nu?

Matei Basarab
28.03.2020, 12:24:58

Focarul de SIDA in Romania este la Constanta datorita fetitelor care presteaza in port. V-a limitat cineva dreptul de a circula in toata Romania?

giurumea nae
28.03.2020, 17:59:51

Nu ar fi mai bina sa inchida granitele judetului Harghita ? Ce o fi in capul primarului de Mangalia ?