Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Primarul Vergil Chiţac: „Constanţa are cel mai mare buget de investiţii din ultimii 20 ani!“

0
25 Apr 2021 08:44:16
Autor: Călin Gavrilaş
Vergil Chiţac, primarul Constanţei foto: Călin Gavrilaş
Vergil Chiţac, primarul Constanţei foto: Călin Gavrilaş

Bugetul oraşului a trecut fără probleme în Consiliul Local, primarul Chiţac beneficiind de majoritatea voturilor acordate de consilierii PNL şi USR PLUS.

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa îşi laudă bugetul pe anul 2021, un buget votat de Consiliul Local, acolo unde primarul beneficiază de majoritatea voturilor. 

„Constanţa are cel mai mare buget de investiţii din ultimii 20 ani!“, asigură primarul.

 Vergil Chiţac spune că aproape o treime din bugetul municipiului, votat de consilierii locali PNL şi USR-PLUS, va merge către investiţii publice. „Avem o creştere de 69% faţă de anul trecut şi, totodată, cel mai mare buget de dezvoltare din istoria Constanţei. Sunt convins că investiţiile pe care le facem noi vor atrage, la rândul lor, investiţii private ce vor aduce venituri suplimentare la bugetul local. Şi aceste venituri suplimentare vor fi direcţionate tot către dezvoltarea Constanţei. Cercul vicios al subdezvoltării din ultimii 20 de ani a fost întrerupt.”

De asemenea, o altă parte din buget (10%) va merge către educaţie. „Este o creştere de aproape şapte procente faţă de anul trecut, ce s-a concretizat într-o creştere de 20% la secţiunea dezvoltare a învăţământului. Aceşti bani sunt necesari atât pentru buna funcţionare, cât şi pentru investiţii în învăţământul constănţean. Investim în viitorul oraşului şi în cel al copiilor noştri.”

Primarul mai spune că şi în mediu se va investi de la bugetul local. Astfel, 104 milioane de lei sunt repartizaţi pentru acest lucru.

În schimb, primarul nu spune nimic despre Regulamentul parcărilor, Regulament votat în aceeaşi şedinţă de Consiliu Local. Documentul este criticat de foarte mulţi constănţeni deoarece transformă „întregul oraş într-o mare parcare cu plată”.

Tarifele pentru ora de parcare în municipiul Constanţa vor fi cuprinse între 4 lei/oră Zona 1 şi un leu/oră în alte zone. Constănţenii spun că administraţia locală a impus tarife mai mari la parcare, în schimb nu a creat noi locuri pentru parcarea maşinilor.

Citeşte şi:

Elevul român admis cu bursă integrală la Harvard. „Nu ştiu dacă ceva atât de rar este căutat la noi”

Un BMW M6, furat din Norvegia, descoperit într-un sat din judeţul Constanţa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările