Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cum va arăta Cazinoul din Constanţa după reabilitare. Încep lucrările de proiectare FOTO

10
14 Jan 2020 13:21:15
Autor: Călin Gavrilaş
Cum va arăta Cazinoul după reabilitare                                         SURSA: CNI
Cum va arăta Cazinoul după reabilitare                                         SURSA: CNI

Compania Naţională de Investiţii (CNI) anunţă că s-a făcut primul pas concret în vederea reabilitării Cazinoului din Constanţa prin emiterea Ordinului de începere a lucrărilor de proiectare.

Miercuri, 15 ianuarie, Compania Naţională de Investiţii (CNI) va emite Ordinul de începere al lucrărilor de proiectare pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. În termen de trei luni, antreprenorul va finaliza aceste activităţi, după care va trece la efectuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii.

După finalizarea tuturor contestaţiilor, asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL a fost declarată câştigătoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 lei cu TVA. Durata contractuală de realizare a investiţiei este de 30 luni (din care 3 luni dedicate activităţii de proiectare). 

GALERIE FOTO CU PROIECTUL CAZINOULUI

Începută acum mai bine de 100 de ani, fascinanta poveste a Cazinoului din Constanţa începe azi un nou capitol. Am aşteptat acest moment încă din anul 2011, de când am preluat acest proiect şi CNI îşi ia acum angajamentul ca, la sfârşitul lucrărilor, să predea cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre”, a afirmat Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii S.A., societate care funcţionează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, şi prin intermediul căreia se vor realiza lucrările de consolidare şi reabilitare.

În cadrul contractului vor fi executate lucrări de consolidare şi restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol), dar şi a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).

Guvernanţii au anunţat că după finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, „redevenind un centru cultural şi de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în ţara noastră“.

Ei mai precizează că pentru România Cazinoul din Constanţa este un obiectiv important, pentru care autorităţile locale şi centrale au încercat încă din anul 2012 să găsească fondurile şi soluţiile necesare pentru reabilitarea şi consolidarea acestuia.

„La nivelul CNI, în perioada 2012 – 2018 au fost derulate 3 proceduri de achiziţie publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiţii. Principalele motive ale anulării procedurilor demarate de-a lungul timpului de către CNI au fost reprezentate tocmai de lipsa unor operatori economici capabili să îndeplinească toate condiţiile impuse de caietele de sarcini.

Astfel, după aproape 8 ani de zile şi nu mai puţin de 4 proceduri de achiziţie publică, Cazinoul din Constanţa are o şansă reală de a-şi recăpăta măreţia de altădată.

Finanţarea obiectivului de investiţii va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările şi completările ulterioare“, a mai transmis Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice.
 
Pe aceeaşi temă:
 
FOTO Cazinoul din Constanţa va fi reabilitat până în 2022, promit autorităţile. Primarul Făgădău: „Sper să ne ierte pentru cât a suferit!“
 
Cazinoul din Constanţa, aproape de a fi reabilitat. Instanţa a respins contestaţia care împiedica începerea lucrărilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

un motan intransigent
14.01.2020, 13:58:29

Buuun, va fi reabilitat. Si? Va gazdui o crasma cu pacanele? Unui Cazinou ii trebuie si o clasa sociala suficient de avuta si care sa-si toace averile la jocurile de noroc specifice unui Cazinou de moft. De unde luam acea clasa sociala? In viitorul Cazinou va functiona si un birou al Legii 18 - Legea Ilicitului? Actuala clasa de ajunsi nu cred ca-si poate toca averile obtinute prin hotie intr-un Cazinou din tara. La Monaco mai merge, incognito....

-1 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
14.01.2020, 14:17:12

Comentariu considerat abuziv.

Chris Kristofferson
14.01.2020, 14:29:09

un motan intransigent Straini! Aveti idee cati cetateni israelieni vin in Bucuresti doar ca sa joace la cazinouri. Macar sa-l vedem noi facut ca ma apuca jalea ori de cate ori trec pe faleza! Dar... vorba aia... Daca Mobra nu e, nimic nu e!

+2 (2 voturi)
costica cova
14.01.2020, 14:19:34

Gavrilaș tată...CNAIR-ul face drumuri nu reabilitează clădiri...

+1 (1 vot)
Dream Pervertor
14.01.2020, 15:38:18

...daca ma votati Presedinte, eu am sa-l transform in cantina saracilor!

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările