Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Proiect: Centrul Vechi al oraşului Constanţa să devină zonă exclusiv pietonală

0
31 May 2020 13:51:40
Autor: Mariana Iancu
Piaţa Ovidiu FOTO Călin Gavrilaş
Piaţa Ovidiu FOTO Călin Gavrilaş

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Consiliului Local, că doreşte ca Centrul Vechi să fie o zonă exclusiv pietonală, anunţând totodată şi reabilitarea a 27 de străzi.

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, în cadrul şedinţei de vineri, un proiect care prevedere reabilitarea unor străzi din Centrul Vechi.
 
“Al doilea proiect despre care vreau să vă vorbesc este reabilitarea centrului istoric etapa a doua. Până acum am făcut o primă etapă şi acum mai avem încă o parte. Practic, de la bulevardul Ferdinand până la Cazino au rămas 27 de străzi, străduţe, alei pe care nu le-am putut include în proiectele anterioare, deci nu vorbim despre refacerea refacerii proiectului anterior, ci vorbim despre un proiect nou. 27 de străzi se vor face de la zero cu sistem de canalizare pluvială, nu exista în zona peninsulară, cu paviment de bună calitate. Învăţăm din proiectele anterioare şi facem lucrurile din ce în ce mai bine în toată această zonă”, a spus Decebal Făgădău. Valoarea investiţiei pentru reabilitarea străzilor respective este de 26 de milioane de lei.
 
Primarul Constanţei a mai spus că doreşte ca Centrul Vechi să devină zonă exclusiv pietonală. “Vreau să subliniez încă o dată că zona peninsulară, zona centrală va deveni în cele din urmă pietonală, accesul va fi permis doar riveranilor şi celor care desfăşoară activităţi socio-economice în această zonă, că sedii de companie sau că au afaceri pentru că aşa este în orice centru istoric al oricărui oraş de vechime Constanţei sau chiar ceva mai tânăr”, a afirmat primarul Constanţei.
 
Zona respectivă a mai fost declarată pietonală, în mai 2019, dar hotărârea respectivă a fost contestată în instanţă, care a decis anularea deciziei respective.
 
  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii