Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Protest faţă de noul regulament de acces în zona istorică a Constanţei. Peninsularii vin în faţa Primăriei

0
25 Nov 2021 08:55:10
Autor: Mariana Iancu
Protest
Protest

Joi, 25 noiembrie şi vineri, 26 noiembrie, locuitorii din zona peninsulară a Constanţei vin în faţa Primăriei Constanţa să protesteze faţă de noul regulament de acces în zonă.

Spre deosebire de alte centre istorice din România, zona peninsulară a Constanţei este foarte diferită şi are propriile particularităţi. În zona veche a oraşului există unităţi locative proprii unui cartier, rezidenţi, agenţi economici care activează în domenii diverse: turism, alimentaţie, agenţii de crewing sau comerţ, un liceu cu tradiţie, lăcaşuri de cult. 
 
Tot joi, 25 noiembrie, cei 9 consilieri locali USR au cerut şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi fiind suspendarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară pe o perioadă de 6 luni. 
 
„Ne ţinem de promisiunea făcută locuitorilor din Peninsulă! Oricâte piedici ne vor fi puse din partea administraţiei, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca viaţa în zona veche a Constanţei să nu fie zdruncinată de un Regulament absurd şi care nu ţine cont de oameni! Astăzi am convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local, de data aceasta cu convocare de îndată, pentru data de 25.11.2021, ora 11:00“, a anunţat Mihai Ochiuleţ, consilier USR. 
 
Foto: Mariana Iancu
 
Foto: Mariana Iancu
 
 
 
Miercuri seara, 24 noiembrie, Primăria Constanţa a anunţat câteva concesii: instituirea unor culoare de trecere cu oprire de 5 minute  prin zona istorică şi orar de aprovizionare. 
 
 
Pe aceeaşi temă:
 
Revolta oamenilor din zona istorică a Constanţei: „Zona e moartă. O să ne vindem casele“
 
Revolta agenţilor economici din zona peninsulară a Constanţei: „S-a pustiit oraşul“. Reacţia primarului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările