Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Protest în stradă pentru construirea unui sens giratoriu. „Cozile de maşini ajung până la 10 kilometri”

0
21 Oct 2019 09:54:06
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO Nelu Mirea
FOTO Nelu Mirea

Peste 1.000 de locuitori au semnat o petiţie prin care cer autorităţilor să construiască un sens giratoriu într-una dintre intersecţiile în care se produc multe accidente rutiere. După mai bine de 7 luni de la solicitare, oamenii au primit doar răspunsuri pe hârtie, dar în teren nu s-a întâmplat nimic.

De aceea, duminică, 20 octombrie, zeci de locuitori ai comunei Lumina au ieşit în stradă pentru a cere din nou realizarea unui sens giratoriu în intersecţia DN22 (Constanţa – Tulcea) cu DJ226 (Năvodari-Lumina).

„Nu numai ca DJ226 se înscrie în rândul celor mai intens circulate drumuri din judeţul Constanţa, şi chiar din România, în perioada estivală, cozile de maşini (autoturisme şi vehicule de mare tonaj) ajungând pana la 10 kilometri lungime, dar această intersecţie se află şi în topul celor mai periculoase, dovadă în acest sens fiind numărul accidentelor rutiere cu consecinţe grave şi deosebit de grave, în urma cărora numeroase victime au avut traumatisme majore sau au decedat”, spun locuitorii.

După cum deja cunoaşteţi, intersecţia DN22 cu DJ226 este traversată permanent de un flux continuu de autovehicule, numărul acestora crescând exponenţial, vara, în timpul sezonului turistic.

Oamenii mai spun că prin acea intersecţie se face legătura cu Rafinăria Petromidia, Portul Midia, staţiunile Mamaia, Mamaia Nord şi Autostrada A2.

„În acest moment, intersecţia este prevăzută cu o singură bandă de virat la stânga dinspre DJ226 către DN22. Aceasta bandă nu mai poate prelua traficul actual cu atât mai mult cu cât DJ226 Năvodari-Lumina a fost modernizat şi extins, în cea mai mare parte, la doua benzi de circulaţie pe sens”, mai spun protestatarii.Autorităţile susţin că au început să lucreze la hârtiile necesare realizării sensului giratoriu. Astfel, între Consiliul Judeţean Constanţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să se semneze un Protocol. În baza documentului, CJ va transmite cu titlu gratuit terenul necesar construirii sensului giratoriu. Totul se va face după ce CNAIR va elabora proiectul tehnic al sensului, lucru care până acum nu s-a materializat.
 

Pe aceeaşi temă:

Ceaţă densă pe Autostrada Soarelui. Vizibilitatea poate scădea sub 100 de metri

Copii răniţi într-un accident rutier, din cauza unei depăşiri neregulamentare


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii