Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Proxenetul Zoro din Mangalia a fost trimis în judecată. Citiţi povestea unei fete pe care a trimis-o să se prostitueze

0
1 Jun 2012 16:29:27
Autor: adevarul
Mădălina se află în prezent la Adăpostul pentru Copiii Străzii
Mădălina se află în prezent la Adăpostul pentru Copiii Străzii

în perioada februarie – aprilie 2011 Mustafa Zoro, de 35 de ani, din municipiul Mangalia, a recrutat, cazat şi exploatat sexual două minore. Actele sexuale aveau loc în baraca în care locuia, dar şi în hoteluri, pensiuni din Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului, prin ameninţări şi violenţe.

La 1 iunie a.c., suspectul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de minori, fapte prevăzute de dispoziţiile Legii 678/2001 şi pedepsite cu închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Povestea prostituatei de 15 ani

Nu sunt singurele cazuri. În urmă cu doi ani, Mădălina Maria Mareş de 15 ani, a fost supusă aceluiaşi tratament. A fost adusă la un centru de plasament din Constanţa, însă a fugit din nou pe străzi.
Pe 31 martie 2010, poliţiştii din Mangalia au adus-o pe minoră la Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii „Gheorghe Hagi“, după ce au prins-o că se prostitua. Fata fugise din centru în noiembrie 2009. „De atunci nu mai figurează la noi“, precizează psihologul centrului Petronela Leonte.

La 13 ani era analfabetă

Mădălina s-a născut în Oltina. Mai are două surori, spune ea. Angajaţii centrului ştiu doar de una. Părinţii i-au decedat. Tatăl, Aurel Mareş, pe 28 decembrie 2004, iar mama sa, Ioana, patru ani mai târziu, pe 14 iulie 2008. Aşa se face că Mădălina, fata cea mică, a ajuns într-o casă de copii, în 2008. „Când a venit pentru prima oară la noi nu ştia nici să scrie, nici să citească, deşi era în clasa a VII-a“, îşi aminteşte psihologul centrului.
Pe urmă, cu ajutorul educatorului casei de copii, fata a învăţat literele. A început şi clasa a VIII-a, fiind înscrisă, aşa cum sunt şi ceilalţi copii din centru, la Şcoala nr. 5 Nicolae Iorga, unitatea de învăţământ cea mai apropiată de adăpost.

Zoro, protectorul ei

Numai că nu a apucat să meargă prea multe zile la şcoală că a fugit. De atunci, se prostituează în Mangalia. Fata a fost racolată de un anume Zoro de la şcoala unde învăţa. „Pe buletin scria şi Mustafa“, spune ea. „M-a ameninţat că dacă spun ce mi s-a întâmplat şi îl bagă pe el în puşcărie el când o să iasă o să vină să mă omoare“, a povestit ea.
Angajaţii centrului spun că fata fabulează. „Cred că are un uşor retard, dar îl pun pe seama faptului că nu a avut parte de educaţie, că a fost abuzată. Ea a spus că atunci când era mică a fost abuzată de tatăl vitreg, dar nu putem dovedi nimic“, relatează psihologul.

Cu lecții de la Zoro, a devenit preferata clienților

Ne-a mărturisit că la Mangalia a stat într-o gheretă, împreună cu o altă fată. Zorro era cel care le aducea bărbaţi. Uneori şi câte doi odată. „Cel mai bine se plătea o noapte întreagă de sex, cam un milion şi jumătate. Îmi zicea Zorro că eu fac cei mai mulţi bani“, mărturiseşte fata. Zorro le dădea şi prezervative. Cum de ştiau ce au de făcut? Tot Zoro le-a explicat.
Mădălina primea, în schimbul satisfacerii clienţilor, haine şi încălţări şi ultima dată o vopsea de păr. „I-am zis că vreau să mă fac blondă şi să-mi cumpere o vopsea şi mi-a luat“, zice ea recunoscătoare.
Zoro îşi ducea fetele la spălat la Baia comunală din Mangalia, aproape de ghereta unde le ţinea. Baia comunală este amenajată într-un cartier mărginaş al Mangaliei. Prostituata avea şi şofer: un taximetrist care o transporta dintr-ul loc în altul, unde o chemau clienţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările