Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Rafinăria Petromidia, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

1
3 Aug 2021 13:17:40
Autor: Călin Gavrilaş
În 2 iulie a avut loc o explozie la Petromidia
În 2 iulie a avut loc o explozie la Petromidia

În data de 2 iulie, pe platforma de la Petromidia a avut loc o explozie soldată cu trei morţi. După acest eveniment, rafinăria a demarat lucrări de revizie şi curăţare a instalaţiilor. Doar că, aceste lucrări au poluat atmosfera.

Garda de Mediu Constanţa transmite că a primit mai multe petiţii, în perioada 13-20 iulie, din partea locuitorilor oraşului Năvodari cu privire la o posibilă poluare în zona platformei de la Petromidia.
 
Pentru solutionarea petiţiilor transmise, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Judeţean Constanţa au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfăşurau în lucrări de revizie - curăţare instalaţii rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021. 
 
„S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparaţii/revizie nu s-au luat  măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a în valoare de 100 000 lei.
 
În data de 2 iulie, la Petromidia a avut loc o explozie ce s-a soldat cu moartea a trei muncitori. Unul dintre ei a murit pe loc, iar ceilalţi doi au decedat în clinici din străinătate unde au fost transferaţi cu arsuri grave. 
 
Citeşte şi: 
 
 Incendiul de la Petromidia. Rafinăria a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei
 
 A murit şi al doilea rănit în urma incendiului de la Petromidia. Cine sunt cele două victime transferate la un spital din Germania

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
3.08.2021, 13:24:50

si uite cum autoritatile romane dau si ele in victima. pentru ca acolo nu a fost accident, a fost un sabotaj facut cu intentia de a nu exista victime umane.

-17 (17 voturi)
Modifică Setările