Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Remus Cernea şi-a declarat orientarea sexuală: are o iubită pe care a cerut-o de parteneră civilă. El va redepune proiectul pentru căsătoriile gay

98
1 Mar 2016 11:06:13
Autor: Sinziana Ionescu
Remus Cernea şi Ioana Stăniloiu Sursa foto Facebook Remus Cernea
Remus Cernea şi Ioana Stăniloiu Sursa foto Facebook Remus Cernea

Proiectul de lege pentru parteneriatul civil va fi redepus în Parlament de iniţiatorul său Remus Cernea, deputatul independent de Constanţa. Acesta şi-a anunţat intenţia printr-un gest surprinzător: şi-a invitat iubita la locul lui de muncă şi, de faţă cu presa, i-a cerut să-i devină partener civil. „Da“-ul ei a fost pecetluit de un sărut dezinhibat.

„Sprijinim parteneriatul civil atât pentru cuplurile heterosexuale, cât şi pentru cele formate din persoane LGBT“, au anunţat luni, 29 februarie, în Parlament, cuplul Remus Cernea - Ioana Stăniloiu. Parlamentarul şi partenera sa de viaţă au declarat că doresc să îşi oficializeze relaţia sub forma parteneriatului civil şi cer Parlamentului României să voteze o lege în acest sens.

Parlamentarul de Constanţa şi-a declarat astfel orientarea sexuală, aşa cum promisese la izbucnirea controversei publice privind recunoaşterea căsătoriilor gay. Cernea a susţinut drepturile persoanelor LGBT atât în societatea civilă, cât şi în Parlament, propunând de două ori o lege pentru recunoaşterea parteneriatului civil. Proiectul său a fost respins până acum de forul legislativ. Iniţiatorul o va redepune, însă, pentru a treia oară.

„Parteneriatul civil este un contract încheiat în faţa unui notar public, fără nici un fel de discriminare, între două persoane adulte de sex diferit ori de acelaşi sex, care consimt să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi.

La recensămintele din 2002 şi din 2011, peste 800.000 de persoane au declarat că trăiesc în uniune consensuală (aproximativ 4% din populaţie). Această stare de lucruri reflectă o mai mare diversitate a relaţiilor de cuplu, în concordanţă cu evoluţia realităţilor şi mentalităţilor din întreaga lume democratică“, a precizat Remus Cernea.

Evenimentul a avut loc la Conferinţa „Importanţa recunoaşterii parteneriatului civil şi a drepturilor persoanelor LGBT în România“, ce a fost organizată de Camera Deputaţilor prin Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, şi s-a desfăşurat luni, 29 februarie, la sala Drepturilor omului din Palatul Parlamentului. Au luat cuvântul parlamentari, ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor SUA, Canadei, Olandei, Finlandei, Germaniei, Marii Britanii, Suediei, Spaniei, personalităţi publice, membri ai unor ong-uri. Ei au susţinut necesitatea adoptării unei legislaţii prin care să fie recunoscut parteneriatul civil atât pentru cupluri formate din persoane heterosexuale, cât şi pentru cupluri formate din persoane de acelaşi sex. Meniul servit invitaţilor a fost unul vegan.

Iubita deputatului, Ioana Stăniloiu, va candida şi ea ca independent la Primăria/Consiliul Sectorului 1 din Bucureşti. „Vreau să lupt pentru valori democratice europene şi pentru un oraş occidental“, a afirmat tânăra în vârstă de 26 ani.

Ioana Stăniloiu a absolvit Conservatorul (secţia canto-clasic-soprană), iar acum studiază Psihologia. Printre domeniile ei de interes se numără activismul civic, umanismul secular, feminismul, drepturile omului şi ale animalelor, protecţia mediului, politica, lectura, muzica. Ea împărtăşeşte cu Remus Cernea şi pasiunea pentru şah. Cei doi formează un cuplu din 2015.

Pe aceeaşi temă:

Cum contracarează Biserica „rivalitatea televiziunilor laicizante“ în chestiunea căsătoriei dintre bărbat şi femeie. Decizie istorică pentru Sinodul întrunit al BOR

Sexul în antichitate: bărbaţii care făceau sex oral femeilor comiteau o josnicie. Care erau limitele în amor şi ce era considerat nepermis în relaţiile intime

Cruciada BOR împotriva homosexualilor. Unde se situează România în chestiunea legalizării căsătoriilor gay

Parteneriatul civil indiferent de sex - avizat la Camera Deputaţilor. „Vrem să fim recunoscuţi drept cuplu. Asta nu ar afecta cu nimic drepturile şi viaţa altora“

Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

98 Comentarii

Mandrean Paul
1.03.2016, 11:24:31

Incapatanat mai este individul asta !

+6 (14 voturi)
ioan munteanu
1.03.2016, 11:24:51

Dumneata crezi ca o partenera canonica este o partenera militara? Era musai sa o numesti civila? Poznasule, tie iti plac pleonasmele!

+3 (5 voturi)
ioan munteanu
1.03.2016, 11:27:47

Pleonasmul nu are legatura cu parul lung si cautatura scurta, ci cu simtul bun si masura (ceruta).

+2 (4 voturi)
Dacus Lupus
1.03.2016, 11:29:57

M-am rupt de ras. "Iubito, vrei sa fii partenera mea civila?". "Cutarescu, o iei pe cutareasca in parteneriat civil?". Nebuni de astia ne mai lipsesc noua. Parca din vest adunam numai gunoaiele, nu si lucrurile bune

+1 (19 voturi)
x cogito ergo sum
1.03.2016, 11:31:09

Canuta om sucit .Face totul pe invers ca sa nu fie in rand cu lumea .Nu casatorie civila ,parteneriat civil . Ca daca isi calca pe inima si se casatorea ca tot omul se scufunda planeta .

+4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (98)

Modifică Setările