Constanţa

articolul anterior articolul urmator

România, ladă de gunoi pentru ţările europene

8
6 Mar 2021 06:58:02
Autor: Călin Gavrilaş
Containere cu deşeuri foto: GNM CJ Constanţa
Containere cu deşeuri foto: GNM CJ Constanţa

Opt containere cu deşeuri de plastic au fost descoperite de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa.

La un an după ce zeci de containere erau descoperite în Portul Constanţa având marfă „second hand” pe care autorităţile române au numit-o simplu „deşeu”, Garda de Mediu continuă să găsească acelaşi gen de transporturi.

Dacă atunci era vorba despre containere sosite din Marea Britanie, acum, cele opt containere cu deşeuri din plastic au sosit din Slovenia, cu destinaţia România.

Descoperirea a fost făcută în data de 2 martie, când comisarii GNM CJ Constanţa au verificat opt containere cu deşeuri de plastic, la solicitarea Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud.

„S-a constatat că deşeurile provenite din Slovenia care urmau să ajungă în România la o instalaţie de valorificare din judeţul Ilfov, nu erau conforme cu datele înscrise în documentele de transport.

Având în vedere cele constatate, GNM CJ Constanta a dispus interzicerea accesului deseurilor pe teritoriul României şi returnarea celor opt containere în ţara de origine”, transmite Garda de Mediu.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa are un dosar pe rol deschis în primăvara anului trecut cu privire la mai multe containere sosite din Marea Britanie care în documente figurau că sunt încărcate cu marfă second hand, în realitatea aceasta fiind catalogată drept deşeuri.

Autorităţile spun că România este o ţară unde neutralizarea deşeurilor este foarte ieftină comparativ cu alte ţări europene.

Citeşte şi:

România trimite înapoi gunoaiele britanicilor. Alte 7 containere descoperite în Portul Agigea

Deşeurile din Marea Britanie continuă să sosească în România. 26 de containere descoperite până acum

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

L. L.
6.03.2021, 07:13:28

De regula sunt descoperite un anumit procent din marfurile interzise la import. Faptul ca se trimit in Romania inseamna ca unii stiu ca la vama romanesca se pot trece usor asa ceva datorita legislatiei sau actiunilor ,,foarte profesioniste,, a vamesilor.

+3 (3 voturi)
Popa Pius
6.03.2021, 07:29:53

Afacerea e înfloritoare, șpăgile grase (vezi vilele vameșilor și parcul auto din fața vămii) dar din cînd în cînd mai trebuie și cîte un transport ”dat în vileag” pentru justificarea salariilor și a posturilor ocupate...

+2 (2 voturi)
Ţepeş
6.03.2021, 08:07:58

L. L. Despre vameșii din țările de origine a containerelor, care trebuie să asiste la încărcarea containerelor, iar marfa să corespundă cu ce este scris în documente, și să le sigileze, ce părere ai?

Ludwig
6.03.2021, 09:21:29

PAi anul trecut descoperisera o firma a unui italian in romania ce aducea sute de camioane lunar de deseuri, mana in mana cu vamesi, etc. Deseurile erau declarate orice numai deseuri nu..

+2 (2 voturi)
Vasile Naftuli
6.03.2021, 08:59:10

„Democrația” este în toate activitățile din țara noastră, să trăim „bine”.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările