Constanţa

articolul anterior articolul urmator

ROMGAZ va sista alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa din cauza datoriilor

0
30 Aug 2018 16:58:49
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Din cauza datoriilor neplătite, ROMGAZ va sista alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând cu data de 1 septembrie.

ROMGAZ atenţionează că neplata sumei de 985.000  lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţa va conduce, inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând  cu 1 septembrie 2018.

„Menţionăm că pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de 9 luni începând cu luna august 2018-aprilie 2019, suma de plată către ROMGAZ aferentă  primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000  lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018”, spun reprezentanţii ROMGAZ.

Furnizorul de gaze a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale  în conformitate cu solicitările Electrocentrale Constanţa.

Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz SA că, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă nu poate să-şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată.

„Ca urmare, precizam că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către ROMGAZ va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi). Din  toate  aceste  considerente, ROMGAZ se vede obligat să  recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale”, se arată într-un comunicat.

Pe aceeaşi temă:

Acţionarii Romgaz vor primi dividende la o valoare brută de 4,99 lei

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii