Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Sat măturat de viitură: „Scurgerile de pe versanţi şi lipsa vegetaţiei de pe câmpuri duc la astfel de nenorociri“

1
26 Oct 2020 10:55:26
Autor: Mariana Iancu
Viitură la Poiana Captură video
Viitură la Poiana Captură video

Satul constănţean Poiana a fost măturat de o viitură care s-a produs după o ploaie torenţială care a durat mai puţin de jumătate de oră.

„Scurgerile de pe versanţi şi lipsa vegetaţiei de pe câmpuri duc la astfel de nenorociri. În satul Poiana, după o ploaie torenţială de doar 20 de minute, viitura a intrat în localitate şi a măturat totul în calea ei. Nu avem deocamdată rapoarte privind eventuale distrugeri de bunuri materiale, însă #ABADL continuă să monitorizeze situaţia“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Apelor Române Dobrogea Litoral. 
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de vreme rea pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Se vor semnala: averse ce vor depăsi 35 l/mp; frecvente descărcări electrice; grindină de mici dimensiuni; intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.
 
Zone afectate: Judeţul Constanta: Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târguşor, Fântânele, Grădina. 
 
Judeţul Tulcea: Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Dorobanţu.
 

VIDEO Satul Poiana lovit de viitură

 
 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mironov George
26.10.2020, 13:02:14

Arat, semanat, recoltat, export si iar arat, semanat, recoltat, export. Paduri, livezi, vii, pasuni - IOC. ce sa retina apa de ploaie. versantii toti trebuiesc acoperiti cu vegetatie si nu arati, an de an.

Modifică Setările