Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Scandal în curtea Secţiei de Psihiatrie. Hingherii au folosit puşca cu tranchilizant printre pacienţi

0
17 Jul 2019 10:16:31
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Şefa Secţiei de Psihiatrie intenţionează să depună plângere la poliţie deoarece a fost agresată de unul dintre poliţiştii locali care însoţeau hingherii.

Secţia de Psihiatrie Palazu Mare a Spitalului Judeţean Constanţa a fost „călcată”în urmă cu câteva zile de echipele de hingheri care adunau câinii fără stăpân din cartierul respectiv. Alături de cei de la ecarisaj era un reprezentant al primăriei Constanţa şi un echipaj al Poliţiei Locale.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor municipalităţii, „echipele de ecarisaj, însoţite de un echipaj al Poliţiei Locale, au acţionat conform legii şi conform contractului în derulare, potrivit căruia prioritate la capturare au câinii care circulă în preajma şcolilor, grădiniţelor şi în alte locuri publice. În timp ce efectuau acţiunea de capturare a unor câini fără stăpân în cartierul Palazu Mare, parte din aceştia s-au refugiat în curtea Spitalului de Psihiatrie. Echipele s-au înregistrat la poartă şi au intrat pe domeniul public al judeţului pentru a continua acţiunea de capturare a câinilor fără stăpân”.

Informaţiile primăriei sunt contrazise de şefa Secţiei de Psihiatrie, medicul Diana Cârjaliu care a declarat pentru „Adevărul” că „aici este o instituţie cu personalitate juridică, deci se subînţelege că în interiorul instituţiilor nu este domeniu public. Suntem o instituţie care ţine de Consiliul Judeţean”. În plus, cei trei câini urmăriţi de hingheri nu ar fi venit nicidecum de pe stradă să se „refugieze” în curtea spitalului, ci sunt câini care stau în această curte de mai bine de un an, fiind inofensivi.

Mai mult, medicul spune că cei de la ecarisaj şi cei care-i însoţeau nu s-au înregistrat/legitimat în momentul intrării în curtea spitalului. Portarul a reuşit să noteze doar numerele de înmatriculare ale maşinilor şi numele unui şofer, fără a afla calitatea acestora şi intenţiile cu care pătrund în curte.

„Eu am ieşit să le spun că există o lege şi o ordine, dar m-au ignorat”, declară Diana Cârjaliu care explică faptul că hingherii au scos o puşcă cu tranchilizant şi au tras într-un câine, printre pacienţii aflaţi în curte. Medicul a încercat să-l oprească dar în acel moment spune că a fost agresată de către un poliţist local, suferind o entorsă. „Prezenţa unei arme putea să trezească o reacţie şi în rândul pacienţilor aflaţi la acea oră în curte, dar şi în rândul personalului care a încercat să mă apere. Bine că am fost doar eu agresată”.

Şefa Secţiei de Psihiatrie va depune plângere la poliţie imediat ce va intra în posesia unui certificat medico-legal. Este convinsă că autorităţile vor decide dacă echipa de ecarisaj avea dreptul să intre şi să-şi desfăşoare activitatea în incinta spitalului fără nicio aprobare din partea conducerii unităţii de sănătate şi că se vor lua măsuri şiîn ceea ce priveşte agresiunea.

Pe aceeaşi temă:

Când intră investitorii din turism în greva fiscală. „Este treaba autorităţilor să trateze corect câinii fără stăpân, dar şi turiştii care vin pe litoral“

Apărătorii animalelor ameninţă cu boicotul turismului din Mamaia, „scump şi necompetitiv“. Mesaj către Murad: „Aţi făcut avere uriaşă, respectaţi ţara“


 

 

 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările