Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Schimbare majoră la Vama Veche. Ce decizie au luat autorităţile ca să evite răspândirea COVID -19

3
9 Jul 2020 19:25:15
Autor: Mariana Iancu
Atmosfera din Vama Veche FOTO Acolo
Atmosfera din Vama Veche FOTO Acolo

Pentru a diminua riscul extinderii noului coronavirus, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop  vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală.

Primăria Limanu anunţă că decizia este a agenţilor economici care activează în zonă. „Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu.  Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Ştim că de vineri seara şi până duminică-  Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială.
 
Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche şi nici să fim acuzaţi că îngrădim opţiunile oamenilor de a-şi petrece timpul liber. Dar, trăim o ameninţare reală, iar agenţii economici au înteles şi au fost extrem de receptivi.  Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri şi sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a spus Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu. 
Primăria Comunei Limanu a demarat şi o campanie de conştientizare şi informare asupra importanţei respectării regulilor de igienă şi de distanţare socială: NO MORE FREE HUGS. Campania se adresează atât localnicilor şi agenţilor economici cât şi turiştilor. 
 
“Cei care iubesc Vama şi 2 Mai-ul trebuie să înteleagă că suntem cu toţii expuşi. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconştienţa poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel şi către autorităţile centrale,  care au anunţat public că Vama Veche şi 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniţi şi să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situaţia. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forţa majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză şi fără ca în prealabil să existe o comunicare cu  autorităţile responsabile. Cred că este nevoie de colaborare şi sprijin real. Aceasta este metoda corectă prin care Vama Veche poate să rămână destinaţie –SAFE- în acest sezon estival”, susţine Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu. 
 
Primăria comunei Limanu face apel la toţi agenţii economici să respecte recomandările şi să crească vigilenţa în perioada weekend-urilor. 
 

Vă mai recomandăm:

Cum s-a dus farmecul de altădată din Vama Veche: de la ţinutul sălbatic al anilor '80, străbătut de turme de mioare, la refugiul destrăbălării tinerilor rebeli

FOTO Farmecul de altădată al boemului 2 Mai: locul unde domnii de la Bucureşti se dezbrăcau de haine şi de griji

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Till Eulenspiegel
9.07.2020, 20:30:30

Puneti muzica de leagan poate adoarme virusul.

+1 (1 vot)
bios
9.07.2020, 23:44:39

Asa, si care este castigul ? Nu ii mai aude virusul si nu vine peste ei ? Chiar sunt toti imbecili in tara asta ?

+1 (1 vot)
Azzumbo Jo
10.07.2020, 11:29:39

Schimbare MAJORA. E normal, expertii din Limanu au descoperit ca muzica ambientala distruge complet Covidu'. Il izbeste direct la temelie. Habar nu aveam ca sunt atatia doctori academicieni in primaria Limanu.