Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Se deschide stagiunea teatrală 2016 - 2017 la Teatrul de Stat Constanţa. „Ursul“ de Cehov, primul spectacol

0
1 Oct 2016 10:44:17
Autor: Mariana Iancu
Imagini din timpul spectacolului FOTO Teatrul de Stat Constanţa
Imagini din timpul spectacolului FOTO Teatrul de Stat Constanţa

La 1 octombrie se deschide stagiunea teatrală 2016 – 2017 la Teatrul de Stat Constanţa, cu piesa „Ursul“ de A.P. Cehov, scrisă în februarie 1888.

Piesa „Ursul“ a fost scrisă de A. P. Cehov în februarie 1888 şi publicată pentru prima oară în ziarul Novoe Vremea, 1888, nr. 4491, 30 august. Curând după aceea a fost aprobată de cenzură. 
 
La începutul lui octombrie, Cehov îi comunică lui A. S. Suvorin următoarele: „Ursul a fost admis de cenzură (se pare că vor fi mici modificări) şi va fi jucat la teatrul lui Korş. Solovtov aşteaptă cu nerăbdare să-l joace.” 
 
La 27 octombrie, într-o altă scrisoare, Cehov îi scrie: „Mâine are loc la teatrul lui Korş spectacolul cu Ursul meu”. Cu mici modificări piesa a fost inclusă de A. P. Cehov în culegerea Piese de teatru, Sankt-Petersburg, 1897 şi aproape fără nicio modificare a intrat în culegerea de Opere, vol. VII din anii 1901 şi 1902. Piesa s-a bucurat de un mare succes. 
 
În scrisoarea adresată lui A. N. Pleşceev (13 noiembrie 1888), Cehov scrie: „La Moscova Ursul meu se bucură de mare succes. Cred că şi în provincie va fi la fel. Ca să vezi, niciodată nu ştii de unde sare iepurele!” La Petersburg Ursul a fost jucat pe scena teatrului Alexandrinski, apoi reprezentat în provincie, cu acelaşi succes.
 
ACTORI: Marius Bodochi, Dana Dumitrescu, Marian Adochiţei
REGIA ARTISTICA: Felix Alexa 
SCENOGRAFIE: Carmencita Brojboiu 
TRADUCERE: Maşa Dinescu 
 

Pe aceeaşi temă:

Premieră la Constanţa. Horaţiu Mălăele va juca în stradă, în faţa sălii Fantasio

Weekend la mare: Regata Marilor Veliere, teatru independent, concursuri sportive la Mamaia, primul festival al sporturilor litorale la Techirghiol

Cele mai frumoase corăbii din lume, în Portul Constanţa. Regata Marilor Veliere oferă spectacol: muzică, dans, delicatese din Dobrogea, artizanat şi artificii

Înot în mare, ciclism, alergare. Cel mai mare concurs de triatlon din Est şi Balcani are loc la Mamaia

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările