Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Se redeschide Perla Litoralului. Renovarea complexului de lux din Olimp a durat aproape un an

9
31 Jul 2020 11:58:24
Autor: Mariana Iancu
Complexul Phoenicia Blue View, alcătuit din fostele hoteluri comuniste Amfiteatru, Panoramic şi Belvedere
Complexul Phoenicia Blue View, alcătuit din fostele hoteluri comuniste Amfiteatru, Panoramic şi Belvedere

Sâmbătă, 1 august, Complexul Amfiteatru, Panoramic Belvedere se va redeschide turiştilor. Cele trei hoteluri din Olimp au fost achiziţionate în urmă cu trei ani de către omul de afaceri Mohammad Murad.

Lucrările de renovare la complex au început în luna septembrie a anului trecut. Investiţia noastră se ridică la 40 de milioane de euro. Am schimbat totul la acest complex: de la instalaţii sanitare şi electrice la faţade. Încercăm să conservăm cât mai mult din faţadele de odinioară, din ceea ce a făcut ca acest complex să fie numit «perla litoralului românesc». Materialele folosite, cum ar fi marmura, gresia şi faianţa, sunt de cea mai bună calitate, fiind importate din Italia“, a declarat pentru Adevărul Leonard Buianu, directorul Phoeniciael. Va fi păstrată inclusiv compartimentarea iniţială, de 780 de camere în întregul complex Amfiteatru-Panoramic-Belvedere. 
 
Complexul Amfitreatru-Panoramic-Belvedere a fost ridicat la începutul anilor 70, în cea mai spectaculoasă zonă a staţiunii, acolo unde faleza formează un golf. La ridicarea celor trei hoteluri pe terase şi-au dat concursul arhitecţi de seamă ai epocii, din echipă făcând parte Solari Grimberg, Şerban Manolescu şi Radu Mănăilă. Aici, în perioada comunistă, veneau numai turişti străini bogaţi. Pe lângă camerele de cazare, aici erau amenajate şi spaţii comerciale şi de loisir. 
 
După Revoluţie, complexul a trecut în portofoliul Unita Turism, care l-a lăsat în paragină. În ultimii ani, o cameră, spun oamenii din turism, se închiria cu 70 de lei. Peste elementele iniţiale, care aveau farmecul anilor 70, au apărut decoraţiuni ale zilelor noastre, iar un spaţiu a fost închiriat unei terase, Mimosa. 
 

Imagine de arhivă 

Vă mai recomandăm:

Cum s-a dus farmecul de altădată din Vama Veche: de la ţinutul sălbatic al anilor '80, străbătut de turme de mioare, la refugiul destrăbălării tinerilor rebeli 

FOTO Farmecul de altădată al boemului 2 Mai: locul unde domnii de la Bucureşti se dezbrăcau de haine şi de griji

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Musceleanu
31.07.2020, 12:26:03

Da , Perla a fost perla cu o conceptie foarte buna pentru anii cind a fost conceputa si multi ani a ramas in paragina ca toate unitatile de pe litoral asteptind o decizie miraculoasa ... In sfirsit s-au investit ceva bani in complex dar se pare ca are o flavoare mai mult Bizantina si nu un charm Euro-Mediteranian ....

+4 (4 voturi)
Azzumbo Jo
31.07.2020, 13:08:38

Ceea ce nu e neaparat gresit, in sensul ca se afla pe malul Marii Negre, nu al Marii Mediterane. Este drept, pe malul nord-vestic al Marii Negre, nu pe cel turcesc sau georgian :) PS. si farmecul Mediteranei difera mult, intre plajele Coastei de Azur si moscheele din Alexandria sau Port Said.

+2 (2 voturi)
Pompierul Parpoules
31.07.2020, 14:17:57

Murad si-a luat-o. Are 3 hoteluri goale. Ha ha ha!

0 (2 voturi)
Musceleanu
31.07.2020, 17:05:02

Ce s-a construit superb in Romania anilor 1032-1942 s-a uitat si putin recuperat (in toata tara ) , ce s-a construit ' cu exceptie ' special si delicat in anii 1960 -1965 pe litoral a ramas plafonat sau in distrugere latenta ... Stilul bombist al blocurilor si proasta calitate confirma arhitectura culturala a sistemului ' importat ' Pentru a deveni competitivi si apreciati trebuie sa oferim alte conditii, standarduri si preturi ...

+1 (1 vot)
vasile surciuc
31.07.2020, 15:25:39

Dca vor practica preturile lor nesimtite e clar ca vor gonii turistii romani,dar poate politica nu este de a atrage turisti romani. Si ma mai intreb cum se face ca numai acest Murad a fost singurul investitor dupa atatia ani de nepasare din partea autoritatilor romane.CATI VOR SUGE LA POARTA LUI MURAD SAU AU SUPT?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)