Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Sediul Chevron, colindat de protestatari

0
23 Dec 2013 21:14:48
Autor: Sinziana Ionescu
Protestatarii au colindat în faţa sediului Chevron din Constanţa FOTOGRAFII Marian Paşcovici
Protestatarii au colindat în faţa sediului Chevron din Constanţa FOTOGRAFII Marian Paşcovici

Demonstranţii constănţeni care au celebrat în stradă împlinirea a 24 ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 au colindat duminică, 22 decembrie, sediul local al companiei Chevron. Militanţii manifestează în fiecare duminică împotriva exploatărilor industriale care vizează resursele naturale ale ţării: gazele de şist şi aurul.

La Constanţa, protestatarii au sărbătorit împlinirea celor 24 ani de la Revoluţie printr-un marş. Întâlnirea a fost la fântâna din Parcul Tomis II, la ora 15, de unde s-a plecat apoi în demonstraţie pe străzile Constanţei.

Leitmotivul marşului a fost colindul „Iată, vin executori/Şpăgile-s calde“, lansat la protestele de la Bucureşti şi adaptat celor de la Constanţa. Vocea acestuia a fost, ca de obicei, muzicianul Harry Tavitian. Manifestanţii au colindat şi sediul local al Chevron, de la Tomis Business Center, de pe Bulevardul Tomis nr. 152 bis.

„Despre protestul de la Constanţa şi despre oamenii minunaţi care au participat la comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989, vă pot spune că puteai citi în ochii lor o durere mută, dar şi o hotărâre de neclintit în ceea ce priveşte faptul că nu vor mai ceda niciun centimetru.

Acest lucru mă bucură, dar mă face să mă gândesc dacă cei din conducerea României ştiu că populaţia a ajuns la capătul răbdarii şi că stau pe un butoi de pulbere“, este credinţa unuia dintre protestatari, Marian Pascovici.

„Pe mine personal nu m-a scos în stradă cauza, cât m-au scos oamenii care o susţin. Când am vazut pe 1 septembrie cine sunt cei care au ieşit să protesteze nici nu m-a mai interesat ce caută acolo. Pentru prima oară în viaţă am văzut un grup de oameni de care aparţin şi un viitor pentru care merită luptat, iar daca lupta e uşoară, victoria e nemeritată.

Rolul nostru este de a planta sămânţa conştiinţei în mintea oamenilor. Un gând, o idee, o întrebare. Atâta timp cât vom continua să ne facem simţită prezenţa, sămânţa va creşte. Aceasta este victoria care contează. Revoluţiile care au loc peste noapte nu sunt revoluţii şi degeaba schimbi liderii dacă oamenii rămân la fel“, este de părere Mihai Jalbă, alt manifestant din Constanţa.

Următorul protest va avea loc, cel mai probabil după Anul Nou.

Vă mai recomandăm

Artist din Mangalia, ridicat de jandarmi la protestele din faţa Guvernului. La Constanţa, colindul protestatar a răsunat în intersecţiile oraşului

„Victor Ponta“ şi anchetatorul său, amendaţi la Constanţa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările