Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Serbări de Ziua Naţională a României

0
30 Nov 2013 14:30:38
Autor: Sinziana Ionescu
Copii purtând steguleţe tricolore de Ziua Naţională a României FOTO Arhivă Adevărul
Copii purtând steguleţe tricolore de Ziua Naţională a României FOTO Arhivă Adevărul

De la ora 12 a duminicii de 1 Decembrie, în Constanţa au loc manifestări care marchează Ziua Naţională a României.

Programul manifestărilor de duminică, 1 decembrie, începe la ora 12, când Prefectura Constanţa, în colaborare cu Comandamentul Flotei, organizează un ceremonial militar-religios. Acesta se va desfăşura la Monumentul Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial din Cimitirul Central Constanţa. 

Tot la ora 12, „România, zâmbeşte!“ într-un proiect inedit care vrea să aducă oamenilor bucuria pe chip. În două puncte din Constanţa, în Parcul Tăbăcărie şi la Sala Sporturilor, Asociaţia Tinerilor pentru România cheamă românii să se fotografieze gratuit alături de simbolul naţional, de tricolorul României.

Organizatorii îşi doresc ca acţiunea de astăzi să redea oamenilor încrederea, mândria şi bucuria de a fi români. „Vrem să le reamintim despre importanţa Unirii, importanţa Zilei Naţionale a României şi sacrificiile facute de compatrioţi, în decursul istoriei, pentru a ne tine uniţi şi puternici. Facem fotografii profesioniste oamenilor alaturi de steagul României. Să vedem pe chipurile lor bucuria că s-a înfăptuit Marea Unire“. Toate fotografiile vor putea fi disponibile în mod gratuit pe adresa www.atpr.org/fb.

La ora 15, în Parcul Tomis II din Constanţa, muzicianul Harry Tavitian este protagonistul unui recital oferit de Ziua Naţională celor care sărbătoresc „3 luni de Neam Trezit şi Neam Unit“. „Vom încerca, din nou, să dăm deşteptarea şi ce zi poate fi mai potrivită decât Ziua Naţională? Sărbătorim Ziua Marii Uniri aşa cum se cuvine - uniţi!“, spun activiştii ecologişti.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa este la ora 17 gazda unui spectacol omagial închinat Zilei Naţionale a României susţinut de Asociaţia Opera Viva şi de Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. Concertul va cuprinde lucrări vocale şi instrumentale din literatura muzicală românească, colinde şi alte creaţii semnate de compozitori contemporani.

La sălile de sport din Murfatlar şi Medgidia se desfăşoară competiţii sportive de handbal şi fotbal, precum şi concursuri. La final, profesorii fac un joc demonstrativ, iar Direcţia Judeţeană de Sport răsplăteşte participanţii cu sucuri, dulciuri şi diplome.

Vă mai recomandăm

UPDATE FOTO Cel mai mare steag aflat pe o instituţie publică din România, sfâşiat şi uitat în ajunul Zilei Drapelului. Prefectura l-a înlocuit pentru sărbătoare

Premierul Victor Ponta se alătură pelerinilor de la Peştera Sfântului Andrei

Traian Băsescu, la Ziua comunei Peştera. Preşedintele petrece la Sărbătoarea Florii de Salcâm. „Am venit, sunt constănţean“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările