Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Sezonul estival 2021, comparabil cu cel din 2019 pentru litoral. Turiştii din Mamaia au migrat spre plajele din sud

0
24 Sep 2021 11:20:02
Autor: Mariana Iancu

Potrivit consultanţilor ”Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator dedicat litoralului românesc, sezonul 2021 a fost comparabil cu sezonul 2019, care a fost, la rândul lui, cel mai bun sezon de litoral, atât din punctul de vedere al numărului de turişti, cât şi al încasărilor.

Vânzările înregistrate de către ”Paradis Vacanţe de Vis” au fost similare anului 2019 dar mai mari cu 53% faţă de anul 2020, numărul total de turişti ajunşi pe litoral prin touroperatorul constănţean fiind, în acest an, de peste 150.000.
 
”Am constatat o creştere evidentă a staţiunilor din sudul litoralului şi a cererii pentru acestea datorită investiţiilor masive din ultimii 5-6 ani. De asemenea, am înregistrat o mică reducere a numărului de turişti în Mamaia. Principalele explicaţii ale acestei reduceri sunt impactul negativ al dării în folosinţă târzii a plajelor lărgite, migrarea unui număr semnificativ de turişti din Mamaia către sudul litoralului  precum şi în zona Mamaia Nord – Năvodari. Sezonul estival a fost foarte bun, ceea ce confirmă că litoralul românesc rămâne destinaţia numărul 1 a turiştilor români, din toate punctele de vedere”, subliniază Aurelian Marin, director general ”Paradis Vacanţe de Vis”.
 
Consultanţii ”Paradis Vacanţe de Vis” au constatat o evoluţie importantă a cererii pentru serviciile All Inclusive, valoarea acestora crescând cu 20% faţă de 2019. La ora actuală, pe litoralul românesc sunt peste 30 de hoteluri cu regim All Inclusive, care totalizează peste 10.000 de camere.
 
În 2021, sezonalitatea a fost similară anilor normali. Au fost, totuşi, ceva mai puţini turişti în luna iunie, din cauza vremii nefavorabile, însă mai mulţi turişti în luna septembrie, anumite hoteluri fiind deschise până pe 20 septembrie.
 
Turiştii sunt din ce în ce mai mulţumiţi de serviciile oferite de către hotelurile şi structurile de cazare de pe litoralul românesc. Potrivit specialiştilor ”Paradis Vacanţe de Vis”, 99% dintre hoteluri oferă servicii de calitate raportat la nivelul clasificării, o parte fiind modernizate sau chiar noi.
 
 
Vă mai recomandăm:
 
Goeleta „Speranţa“, destin ca-n filme. Bătrânul marinar Marin Deboveanu, cel care a construit-o, dezvăluie secretele corabiei din „Toate pânzele sus!“
 
Imagini din filmul care l-a scos din minţi pe Nicolae Ceauşeşcu. „Faleze de nisip“, interzis de comunişti
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările