Singurele zone de unde pot fi recoltate fructele de mare pentru consum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Neagra
Marea Neagra

Guvernul României, prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a stabilit, în urma solicitărilor repetate ale asociaţiilor de pescuit, cele trei zone de pe litoralul Mării Negre din care pot fi recoltate aceste fructe de mare pentru consum uman.

Cele trei zone, clasificate "categoria A" - o calitate superioară a apelor, ceea ce permite introducerea directă pe piaţă - sunt: între Perişor şi Chituc (judetul Tulcea), respectiv 215 mile marine pătrate; între Năvodari şi portul Constanţa, aproximativ 109 mm²; între Agigea şi Mangalia, aproximativ 101 mm², anunţă Bogdan Bola, directorul Administraţiei Bazinale Dobrogea Litoral.

Prin stabilirea acestor zone se face un primul pas extrem de necesar pentru dezvoltarea acestei activităţi economice - pescuitul midiilor/vongolelor şi deschiderea de crescătorii. Această măsură, prea mult întârziată, va oferi aduce un mare plus comerţului local, dar şi calităţii produselor din localurile cu specific pescăresc de pe litoral.

Livrarea moluştelor bivalve vii spre unităţile de comercializare se va realiza printr-un centru de expediere autorizat sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. În aceste centre, pachetele cu moluşte bivalve vii vor fi etichetate cu informaţii pentru consumatori şi li se va aplica o marcă de identificare.

Vă mai recomandăm:

Dosarele X din Constanţa: cum a ajuns în Marea Neagră o balenă antrenată în scopuri militare în fosta URSS

Jurnalul unui scafandru. Pascale Roibu a scos la suprafaţă comori ale lumii antice, dar şi epave ale hidroavioanelor nemţeşti

FOTO „Triunghiul Bermudelor“ din Marea Neagră. Cum explică specialiştii misterele din zona Şabla şi Insula Şerpilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite