Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Stela Halichidis, manager al Spitalului de Infecţioase din 2009, a fost demisă. Doctoriţa este specializată în politică externă şi diplomaţie

9
2 Oct 2021 09:29:19
Autor: Sinziana Ionescu
Stela Halichidis Foto Călin Gavrilaş
Stela Halichidis Foto Călin Gavrilaş

Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, a fost demisă. Consiliul de Administraţie a spitalului s-a întrunit în seara de vineri, 1 octombrie, la câteva ore după incendiul în care au murit 7 pacienţi de la ATI.

Demiterea lui Halichidis a fost cerută de premierul Florin Cîţu primarului Vergil Chiţac. Aceasta era în funcţie din 2009. Consiliul de Administraţie a spitalului s-a întrunit în seara de vineri, 1 octombrie, luând decizia de a o demite pe Halichidis. 

„Este nevoie de un alt manager la spital“, au căzut de acord factorii de decizie. Primarul Vergil Chiţac a înştiinţat, în consecinţă, departamentul de Resurse Umane, pentru a declanşa procedura cerută de lege. 

Unul dintre motivele pentru care premierul a solicitat acest lucru este faptul că de ani de zile Spitalul funcţiona fără autorizaţie la incendiu şi nici nu a făcut demersuri pentru a o obţine, deşi acest lucru era necesar.

Dr. Stela Halichidis a declarat că la spital nu exista nicio neregulă şi n-a mai dorit să dea declaraţii în faţa presei spunând că îi este rău: „Ce vreţi, să mor aicea?“ Mai târziu, ea n-a participat nici la conferinţa de presă susţinută de secretarul de stat Raed Arafat, cu toţi cei implicaţi alături. 

Stela Halichidis ocupă funcţia de manager din anul 2009. Conform CV-ului său, doctoriţa a făcut, printre altele, un curs de politică externă şi diplomaţie. 

Sursa infectioaseconstanta.ro

 

Pe aceeaşi temă: 

Cine este Stela Halichidis, managerul spitalului din Constanţa, a cărei demitere a fost cerută de Florin Cîţu 

Suferinţa unei femei care şi-a pierdut sora în incendiul de la ATI: „Era mizerie. Stătea toată dezbrăcată”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Adrian Foangǎ
2.10.2021, 09:55:49

Punem pariu ca peste un an o gasim manager la alt spital?

-12 (12 voturi)
Edmond Wolf
2.10.2021, 12:53:51

Premiile le iau întotdeauna șefii incompetenți iar pedepsele subalternii ascultători. Politica lui Câtzu este ca nici o faptă bună să nu rămână nepedepsită. Ordinul de suspendare a vizitelor de evaluare și monitorizare în spitale pe durata stări de alertă a fost semnat chiar de Câtzu în aprilie 2021, cu o lună înainte de numirea președintelui ANMCS. Președintele ANMCS Vlad Berbecar este pedepsit pentru că a respectat acest ordin dat de Câtzu. Cum de și-a permis să facă ce-a zis premierul? Managerul Spitalui de Boli Infecțioase Stela Halichidis și-a permis să facă nenumărate solicitări scrise către ordonatorul principal de credit al spitalului care este Primăria pentru a fi aprobate fondurile necesare dotării spitalului cu centrală de incendiu conectată la Pompieri și prevăzută cu senzori de fum și mijloace de alarmare. Păi dacă a făcut asemenea cereri nu ar trebui și ea pedepsită? Că doar nu o să fie pedepsit primarul care nu a aprobat fondurile? Felicitări Câtzului! Felicitări primarului! Trăiascăăăă! E și asta o modalitate foarte constructivă de a rezolva problemele. Și tradițională. Urmează acum niște controale terorifice pe la toate spitalele și amenzi cu duiumul pentru ca poporul să zică: „Ai văzut mă ce al draku e Câtzu?”

-12 (12 voturi)
Christopher Mercado
2.10.2021, 15:37:59

Papa s-a vaccinat anti-Covid: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/papa-francisc-a-fost-vaccinat-anti-covid-in-prima-zi-a-campaniei-de-imunizare-la-vatican-1433486 Tu ce mai astepti?

+9 (9 voturi)
Christopher Mercado
2.10.2021, 16:55:55

Profilul antivaccinistului: Diana Sosoaca https://www.dezvaluirea.ro/aceasta-scandalagioaica-a-devenit-senator-de-iasi-bravo-tie-oras-universitar/ Profilul celui care se vaccineaza: Arnold Schwarzenegger https://people.com/health/arnold-schwarzenegger-tells-people-who-refuse-to-get-vaccinated-or-mask-youre-a-schmuck/ Alege-ti echipa.

+9 (9 voturi)
Christopher Mercado
2.10.2021, 20:02:31

Cei care nu sunt vaccinati anti-Covid au sanse de 57 de ori mai mari sa moara de Covid, si de 41 de ori mai mari sa fie spitalizati datorita COVID: https://www.dailymail.co.uk/health/article-10050053/People-not-fully-vaccinated-against-Covid-57-TIMES-likely-die-Fauci-says.html (O campanie sustinuta de Camelia Sorescu)

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările