Strategia culturală a Municipiului Constanţa, în dezbatere publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faleza Cazinoului din Constanţa  foto: Călin Gavrilaş
Faleza Cazinoului din Constanţa  foto: Călin Gavrilaş

Timp de două săptămâni, persoanele interesate pot trimite propuneri sau opinii cu privire la Strategia culturală a Municipiului Constanţa.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Strategiei culturale a Municipiului Constanţa pentru perioada 2021-2031 se află în consultare publică, anunţă administraţia locală de la malul mării.

Proiectul poate fi consultat, începând de marţi, 28.09.2021, pentru o perioadă de 30 zile lucrătoare pe site-ul instituţiei primăriei Constanţa , la secţiunea “De interes public - Transparenţă decizională pe Legea 52/2003 – Informare şi consultare publică”.

În temeiul prevederilor art.7, alin.(4) din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, până la data de 15.10.2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise în scris prin poştă, la sediul Direcţiei Organizare Evenimente Culturale, Sportive şi Sociale, str. Cuza Vodă nr.27 sau prin email, la adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro.

Materialele transmise vor purta menţiunea: „Recomandare la proiectul pentru aprobarea Strategiei culturale a municipiului Constanţa pentru perioada 2021-2031”.

Conform documentului, principalele axe strategice ale Strategiei culturale sunt:

1. PENINSULA. Constanţa – coroana culturală sezonieră a României. Peninsula – coroana culturală a Constanţei; 2. INFRASTRUCTURA. Dezvoltarea infrastructurii culturale şi conexe;

3. MOZAICUL/MULTICULTURALITATEA. Constanţa – mozaic multicultural, multietnic şi multiconfesional;

4. ADMINISTRAŢIA. Consolidarea capacităţii de acţiune şi intervenţie a aparatului administrativ în domeniul cultural;

5. COEZIUNEA. Consolidarea coeziunii culturale locale;

6. CETATEA. Cultura ca motor al dezvoltării durabile locale, ca şansă pentru toţi şi ca instrument de capacitare la viaţa Cetăţii a noilor generaţii;

7. CREATIVITATEA. Încurajarea creativităţii culturale autohtone

Citeşte şi: 

Scandal antisemit între intelectualii Constanţei: „Mai vine şi ambasadorul ăla al lor şi scoate cifrele alea cu 400.000 de evrei care au murit în Holocaust“

Ambasadorul Israelului, despre scandalul antisemit: „Îl invit pe dl. prof. Valentin Ciorbea să mă însoţească în locurile unde comunităţile evreieşti au fost torturate“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite