Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Surorile lui Corneliu Coposu: „Seniorul politicii româneşti, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsuceşte în mormânt!“

0
28 Mar 2019 19:21:40
Autor: Mariana Iancu
Membri marcanţi ai PNŢ, pe vremea în care luptau împotriva comunismului Arhivă Fundaţia Corneliu Coposu
Membri marcanţi ai PNŢ, pe vremea în care luptau împotriva comunismului Arhivă Fundaţia Corneliu Coposu

Fundaţia Corneliu Coposu a trimis un comunicat de presă în care condamnă modul în care Aurelian Pavelescu, actualul preşedinte al PNŢ a ales să se alieze cu PSD.

Fundaţia Corneliu Coposu, din care fac parte cele două surori ale Seniorului, a trimis un comunicat de presă: 
 
„Am luat act cu stupoare şi cu indignare de declaraţiile conform cărora PNŢCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu – pentru a aminti doar patru nume din lunga listă de politicieni excepţionali care au înfundat puşcăriile comuniste – ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD.
PSD este pentru noi, şi a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar dacă a fost silit de istorie să se manifeste într-un sistem democratic, şi în orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns în 1990 la conducerea României printr-o cascadă de manipulări, îndreptate inclusiv şi în special împotriva PNŢCD şi a liderului său, Corneliu Coposu, despre care votanţii FSN au fost convinşi că mânca icre negre cu polonicul la Paris în anii în care, în realitate, se afla în închisoare pentru delictul de opinie, apoi în domiciliu forţat în pustietatea Bărăganului, apoi urmărit de Securitate pas cu pas, fără a ieşi vreodată din ţară înainte de 1990.
 
Niciodată mai mult ca în acest moment n-a fost mai valabilă o tristă vorbă românească: azi, Seniorul politicii româneşti, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsuceşte în mormânt!
Indiferent cum a reuşit un impostor să pună mâna pe conducerea formală a partidului, el nu reprezintă spiritul creştin-democrat, nu-i reprezintă pe naţional-ţărăniştii din istorie şi de azi şi, nu în ultimul rând, nu reprezintă familia Coposu. 
 
Aşa-zisul protocol anunţat azi este lovit de nulitate în faţa istoriei, care nu va reţine numele celui care l-a semnat nici măcar la capitolul Curiozităţi“.
 
Bucureşti - 28 martie 2019
 
Rodica COPOSU - Preşedinte
Ion-Andrei Gherasim - Preşedinte executiv
Flavia Bălescu - Vicepreşedinte
Mihaela Dobrescu - Membru Consiliu Director
Tudor Dunca - membru
Costin Borc - membru
Tudor Călin Zarojanu -membru
 
Pe aceeaşi temă:
 
Ion Andrei Gherasim, preşedintele Fundaţiei Corneliu Coposu: „Pavelescu este omul anumitor servicii care au avut misiunea să umilească PNŢ“
 
INTERVIU Nicolae Raţiu: „Pentru Ion Raţiu, tatăl meu, Ion Iliescu a fost mereu Ceauşescu 2“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările