Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Tabieturile bizare ale dictatorului Ceauşescu: dormea la prânz ca ţăranii, mânca parizer şi bea ţuică de Piteşti

21
28 Apr 2016 02:11:09
Autor: Mariana Iancu
Nicolae şi Elena Ceauşescu FOTO http://andreicraciun.eu/
Nicolae şi Elena Ceauşescu FOTO http://andreicraciun.eu/

Ştefan Andrei, fostul ministru de Externe român (1931 - 2014), face dezvăluiri despre viaţa lui Nicolae Ceauşescu în volumul „Stăpânul secretelor lui Ceauşescu. I se spunea Machiavelli“, într-un dialog cu Lavinia Betea.

Fostul ministru Ştefan Andrei a povestit că la începutul anilor '70, Nicolae Ceauşescu avea două obiceiuri: dormea la prânz neapărat „să rupă ziua-n două, ca ţăranii“ şi al doilea, când se trezea sau când era mai obosit bea un păhărel-două de ţuică. Prefera ţuica de Piteşti, pe care o ţinea în spatele uşii de la birou, care ducea spre camera lor de dormit. 
 
Ce a făcut în ziua Revoluţiei 
 
Apoi, renunţase la ţuică şi trecuse pe sticluţe mici de Courvoisier, pe care le păstra şeful lui de cabinet. „Iar în 22 decembrie 1989 a băut două din astea, după care a făcut şi insulină. Nu mai făcuse insulină de patru zile. El nu accepta ideea de a depinde de insulină. El nu accepta să depindă nici de ochelari, de aceea băteam toate materialele cu caractere mari“.

Se pare că Ceauşescu nu se plângea niciodată, iar apropiaţilor le spunea doar atât: „Nu mă simt bine deloc“. Elena Ceauşescu însă I-a spus: „Tovarăşului i-au ieşit analizele foarte prost“.
 
Regim de dictator
 
În ultimii ani de viaţă, amândoi soţii Ceauşescu ţineau regim şi mâncau doar ce le recomanda medicul. „Dacă el trăia cu nişte parizer, cu nişte brânză de vaci, considera că toţi puteau trăi aşa. În ultimul timp, avea o nebunie cu oamenii care se îngrăşaseră. Şi le reproşa celor din conducere. Şi chiar le-a spus într-o şedinţă de CPEx că în România mai mulţi oameni mor că mănâncă prea mult decât că mănâncă prea puţin“, dezvăluie Ştefan Andrei. 
 
A refuzat prepeliţa
 
În acelaşi volum, aflăm de faptul că Nicolae Ceauşescu nu mânca vânat, deşi obişnuia să vâneze. Ştefan Andrei a povestit de un dineu oferit de Giscard d'Estaing, preşedintele Franţei între 1974 şi 1981, şi soţia sa. „La masă s-a adus prepeliţă. Trebuie mâncată cu artă. Nici nu s-a atins de ea. Pe urmă i-au dat o formidabilă prăjitură cu îngheţată.  Iar nu s-a atins. De fapt, la masa aceea nu a mâncat, nu a gustat nimic. În schimb, Elena Ceauşescu mânca tot. Tot şi de toate“.
 
Vă mai recomandăm:
 
Acţiunea „Missouri”. Minciunile şi mofturile Ceauşeştilor la Casa Albă, la întâlnirea cu Nixon. Dictatorul i-a şocat pe americani cu subiectul privind evreii
 
Acţiunea „Missouri”. Minciunile şi mofturile Ceauşeştilor la Casa Albă, la întâlnirea cu Nixon. Dictatorul i-a şocat pe americani cu subiectul privind evreii
 
Poveştile românilor care au deturnat avioane ca să evadeze din comunism: şase au ajuns până în Austria

Secretele cu care a fugit Mihai Pacepa în SUA: diamantele sintetice, traficul de arme clandestin, numele agenţilor străini
 
Poveste de dragoste comunistă: idila dintre „prinţesa roşie“, fata lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, şi amantul ei, un medic chirurg care a murit în închisoare

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

m lupascu
28.04.2016, 08:36:02

- asasinul presedintelui republicii ce tabieturi are

+5 (7 voturi)
gigione
28.04.2016, 10:12:29

Adicătelea, dacă prinzi un somn de 5 kile la prînz, eşti ţăran? Păi somnul ăsta face enorm pentru sănătate, dar din păcate nu toţi şi l pot permite, din cauza programului. Deci, în logica autorului, aş putea spune că ăia care nu au cum să doarmă după masa, sînt nişte slugi exploatate baban de patroni?

+10 (10 voturi)
Herman Hohner
28.04.2016, 09:25:06

Ce e bizar fey toanto ca manca parizer? Sau ca bea tuica de Pitesti? Era un om simplu. Trebuia sa manance "somon fume', taranca parvenita ce esti? Acuma nu mai aveti nici parizer. Aveti hartie igienica, da' nu aveti dupa ce va sterge!

+11 (13 voturi)
foarte atent
28.04.2016, 09:42:19

decat parizer mai bine Kobe !! cam asta e diferenta, n-asa?!

+8 (8 voturi)
Dragos
28.04.2016, 10:54:36

De la o varsta si Ceausescu era trecut de 50, simti nevoia sa dormi la pranz, o cere metabolismul. Multi lideri politici, majoritatea fiind trecuti de prima tinerete si in general oameni supusi stresului, obisnuiesc sa doarma la pranz ca sa reziste solicitarii psihice specifice pozitiei. Sper sa iti aduci aminte cand vei trece de 42-43 de ani de prostia scrisa in acest articol. Apoi, ca manca parizer si bea tuica, aici o alta prostie. Si eu beau tuica si nu ma consider un taran. E de preferat tuica, un produs natural in loc de alte bauturi alcoolice. Important e sa o bei cu masura. Deci, articolul e scris tendentios. Cand o sa incepem sa nu mai blamam comunismul? Cu bune si cu rele sistemul politic socialist ne-a ridicat economic dintr-o tara postfeudala imediat dupa razboi intr-o tara industrial-agrara.

+9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările