Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Taxa de pod de la Feteşti şi de la Vadu Oii ar putea să dispară din 2022. Decizia aparţine deputaţilor

0
23 Jun 2021 15:21:53
Autor: Călin Gavrilaş
Autistrada Soarelui, zona Feteşti foto: CNAIR
Autistrada Soarelui, zona Feteşti foto: CNAIR

Anularea taxei de pod de la Dunăre care se plăteşte la Feteşti (A2) sau Vadu Oii este un proiect de lege ce a ajuns în Camera Deputaţilor, cameră decizională.

Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede anularea taxei de pod. Votul final aparţine plenului camerei deputaţilor, cameră decizională.

Proiectul de lege este iniţiat de 3 ani şi vine să anuleze o taxă considerată discriminatorie, mai ales de locuitorii judeţelor Constanţa şi Tulcea, dar şi de operatorii economici.

„Am dat aviz pozitiv pentru acest act normativ, deoarece dobrogenii care trec peste podurile Cernavodă - Feteşti şi Vadu Oii-Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din raţiuni pur financiare. Această suprataxare nu reprezintă altceva decât o dublă taxare a celor care plătesc deja rovinieta”, spune deputatul Marian Cruşoveanu (PNL).

Pentru a nu afecta bugetul de investiţii şi reparaţii, instituit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, anularea taxei va fi instituită începând cu anul viitor.

„Din raţiuni pragmatice, continuarea investiţiilor în infrastructura rutieră este prioritară pentruRomânia, pentru că astfel putem da o şansă la dezvoltare ţării noastre. Din acest motiv, anularea taxei, începând cu anul viitor, este un mod corect de a ţine cont de toţi factorii implicaţi”, mai spune deputatul liberal de Constanţa.

Citeşte şi:

Asociaţiile de Elevi: „Educaţia pentru viaţă”, o materie necesară ce trebuie să fie obligatorie

Percheziţii şi reţineri într-un dosar de contrabandă cu ţigări VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările