Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Tentativă de sinucidere la Tribunalul Constanţa. Un deţinut a încercat să se spânzure cu şireturile de la pantofi

0
16 Apr 2013 12:03:02
Autor: Sinziana Ionescu
Intervenţie SMURD pentru victimă FOTO Arhivă Adevărul
Intervenţie SMURD pentru victimă FOTO Arhivă Adevărul

Victor Şenchiu, în vârstă de 24 ani, din Tulcea, este închis pentru mai multe infracţiuni şi se afla la Tribunalul Constanţa, unde i se judeca recursul la decizia de condamnare.

Un tânăr încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă a încercat să se sinucidă în dimineaţa de marţi, 16 aprilie.

Victor Şenchiu, în vârstă de 24 ani, din Tulcea, se afla la Tribunalul Constanţa, unde i se judeca recursul la decizia de condamnare pentru infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere, furt, ameninţare.

El primise o pedeapsă de 6 ani de închisoare în decembrie 2011, pentru că în noaptea de 2 spre 3 iulie 2011, a incendiat maşina unui duşman. În noaptea de 6 spre 7 august 2011, împreună cu doi prieteni, el a pătruns în locuinţa unei femei dinSâmbăta Nouă, de unde au furat 1.000 euro şi două telefoane mobile. 

Şenchiu fusese încarcerat la Penitenciarul Tulcea, dar pentru că încercase să evadeze în ziua de 2 ianuarie 2012, el a fost transferat în regim de maximă siguranţă la Penitenciarul Poarta Albă.

Deţinutul Şenchiu a vrut să se spânzure cu şireturile de la pantofi, în timp ce se afla în antecamera sălii de judecată, rezervată condamnaţilor. El a fost găsit la timp de gardianul care îl însoţise şi avea misiunea de a-l supraveghea la instanţă.

Un echipaj SMURD a sosit de urgenţă la tribunal şi i-a acordat primul-ajutor. El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind în afara pericolului.

„El are unele afecţiuni psihice şi se află sub tratament de specialitate. A mai avut alte tentative de acest gen, fiind sanţionat de mai multe ori pentru autoagresiuni“, a declarat pentru Mediafax directorul Penitenciarului Poarta Albă, Gelu Dincă.În noaptea de 6 spre 7 august 2011, cel în cauză împreună cu doi prieteni, Ionuţ şi Dana au pătruns în locuinţa unei femei din localitatea Sâmbăta Nouă, de unde au furat 1.000 euro şi 2 telefoane mobile.   

Condamnat pe data de 21 decembrie 2011, Şenchiu nu a vrut să stea prea mult la închisoare. Pe data de 2 ianurie 2012, în jurul orelor 13.00, Victor Senchiu a escaladat gardul împrejmuitor al Penitenciarului Tulcea, însă a fost surprins imediat şi împiedicat în acţiunea sa de evadare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii