Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Teodosie a sfinţit şi apele Iordanului. A aruncat crucea cu tricolor românesc în locul de botez al lui Iisus Hristos VIDEO

17
19 Jan 2022 20:10:18
Autor: Sinziana Ionescu
IPS Teodosie la apa Iordanului Sursa Facebook Arhiepiscopia Tomisului / Autor Vali Vădănoiu
IPS Teodosie la apa Iordanului Sursa Facebook Arhiepiscopia Tomisului / Autor Vali Vădănoiu

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului se află în locurile sfinte ale creştinătăţii, în Iordania, unde a oficiat o slujbă religioasă la biserică şi a aruncat în apele Iordanului crucea şi tricolorul românesc.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie, se află în Iordania timp de câteva zile, împreună cu un grup de pelerini de la Arhiepiscopia Tomisului

Ierarhul de la Constanţa a oficiat Sfânta Liturghie la biserica mitropolitană din Amman, capitala Iordaniei, în ziua de luni, 17 ianuarie, de la ora 6.00. 

Marţi, 18 ianuarie, de la ora 9.00, arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de pe Valea Iordanului, apoi a mers în procesiune la râul Iordan, unde a ţinut slujba de Sfinţire Mare a Apei. Teodosie a fost în locul numit Betabara, unde s-a botezat Iisus Hristos. 

Pe pagina sa de Facebook, Arhiepiscopia Tomisului a oferit instantanee surprinse la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare oficiată de IPS Teodosie la biserica ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” de la râul Iordan şi de la slujba de Sfinţire Mare a Apei. 

„Crucea şi tricolorul românesc au binecuvântat şi îmbrăţişat apele Iordanului, prin mâna IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Ajunul Bobotezei, în locul numit Betabara (unde s-a botezat Domnul nostru Iisus Hristos), Iordania“, a transmis Arhiepiscopia. 

În noaptea de miercuri spre joi, 19/20 ianuarie, de la ora 23.00, IPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Gheorghe” din Iordania. 

El se întoarce în ţară pentru a fi la timp joi, 20 ianuarie, în studioul Radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului, la vestita deja emisiune „Dialog duhovnicesc / Cuvântul ierarhului“ realizată joia, de la ora 18.00, de preotul Eugen Tănăsescu.

După emisiune, de la ora 21.40, IPS Teodosie va oficia Acatistul Maicii Domnului, Acatistul Sfântului Macarie Egipteanul şi Acatistul Sfântului Eftimie cel Mare la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. 

Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, desemnată nu o dată „cel mai bun cor bărbătesc din lume“, a fost alături de Teodosie, astfel că teologii au ţinut să cânte în Petra. „O parte din corala noastră l-a însoţit pe Înaltpreasfinţitul Teodosie in pelerinajul din Iordania, cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului pe stil vechi! Vizitând minunata locaţie din Petra, nu ne-am putut abţine să nu "testăm" acustica locului, moment ce ne-a cam dat tuturor un sentiment de nedescris!“, au scris aceştia pe Facebook. 

Vă mai recomandăm: 

ÎPS Teodosie, greu de pensionat. A cerut instanţei să poată rămâne la catedră şi după 65 de ani 

Un teolog îi răspunde lui ÎPS Teodosie. „Mântuitorul scandalizează continuu: de la faptul că stă la masă cu păcătoasele, la delegarea lor de a duce vestea Învierii“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Paun Al
19.01.2022, 20:08:14

Adica dupa ce a iesit Iisus din Iordan, apele Iordanului si-au pierdut sfintenia ( Un Dumnezeu -Fiul neputincios?) si a trebuit sa vina IPS Teodosie sa le refinteasca? Mai sa fie.. Cat tine sfintirea apelor facuta de IPS Teodosie? Cum sa pretizi ca ai re-sfintit raul in care a fost botezat Dumnezeu -Fiul?.. Asa ceva..

+8 (10 voturi)
Marmorosch Blank
19.01.2022, 20:27:07

Bravo lui!

-11 (13 voturi)
Omul UnOm
19.01.2022, 20:29:02

Deci lui Teodosie nu ii mai ajunge Romania acum a trecut si la altii !

+8 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
19.01.2022, 22:08:40

Comentariu considerat abuziv.

Radu Mircea
19.01.2022, 23:07:53

# Ha ha ha haaaaaa OFTICATILOR,va e ciuda? Cat ma bucur.

-23 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările