Constanţa

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Gabriel Petrea, liderul TSD care a votat împotriva Guvernului Dăncilă, îşi explică gestul prin „falimentul PSD“. Tineretul PSD s-a dezis de el

1
10 Oct 2019 14:34:10
Autor: Sinziana Ionescu
Gabriel Petrea
Gabriel Petrea

Tineretul PSD Constanţa a reacţionat la gestul lui Gabriel Petrea, şeful tinerilor PSD şi deputat PSD de Bucureşti, care a votat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Viorica Dăncilă.

UPDATE ORA 20.00 Gabriel Petrea şi-a explicat gestul, pe pagina sa de Facebook:

„Iată de ce am votat moţiunea de cenzură:

Am 15 ani în PSD, în care am pornit de la simplu membru şi am avut responsabiliatea de a fi lider TSD, parlamentar şi ministru. Am cunoscut acest partid atât în momentele sale de mare succes (alegerile din 2012 şi 2016, măsurile care au pus capăt austerităţii din 2010), cât şi în cele de mare frământare (pierderea alegerilor din 2009, arestarea liderului şi eşecul de la europarlamentare din acest an).

Am atâţia colegi pe care îi respect şi preţuiesc. În ianuarie 2018, am trimis o scrisoare colegilor mei arătând că partidul are nevoie de reinventare şi mi-am asumat consecinţele poziţiei mele ieşind din Guvern. În acest an, am vorbit din nou despre schimbare candidând împotriva Secretarului General.

Sunt un tânăr care a crescut în politică prin muncă şi sunt în fiecare zi, la universitate, alături de tineri. Discut cu ei, iar ce aud nu îmi dă speranţe pentru PSD. Comportamentul liderilor noştri, educaţia lor, lipsa de interes faţă de ce vor tinerii pun sub semnul întrebării viitorul PSD.

Văd zero interes pentru reconstrucţia partidului, pentru îmbrăţişarea unui mesaj modern, european de stânga, pentru formarea unei echipe capabile să vină cu un program realist care să câştige votul şi încrederea românilor în alegerile de anul viitor. Opiniile mele şi ale colegilor mei au fost ignorate, iar falimentul acestei strategii politice s-a văzut astăzi la moţiunea de cenzură.

Am făcut acest pas cu amărăciune, dar cu responsabilitate. Resursele acestei guvernări şi acestui stil de management politic s-au epuizat. Rămân un om de stânga şi cred în continuare în reconstrucţia unui proiect politic care să vorbească despre competenţă, meritocraţie, orientare euroatlantică şi interes pentru ce reprezintă tinerii pentru această ţară.

Nu voi susţine niciodată măsuri care să lezeze interesele electoratului de stânga. Este un moment zero pentru stânga românească şi îi invit pe colegii mei să se gândească la cum îi reprezentăm pe votanţii noştri printr-o schimbare majoră de direcţie politică.

Rămân, ca de fiecare dată, prietenul şi partenerul vostru de dialog.“

Tineretul de la PSD Constanţa a transmis un comunicat de presă, reacţie la votul lui Gabriel Petrea, şeful organizaţiei TSD. 

La şedinţa din Parlament de joi, 10 octombrie, unde s-a decis soarta moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Viorica Dăncilă, Gabriel Petrea a votat pentru schimbarea cabinetului. 

Comunicatul este semnat de preşedintele TSD Constanţa, Nicu Roşu: 

„Gabriel Petrea nu ne mai reprezintă pe noi, tinerii social democraţi constănţeni! Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Ştiam că el nu va vota moţiunea. 

Este păcat de tot efortul nostru depus în campaniile electorale, şi nu numai. Cel mai urât lucru este să votezi împotriva partidului pentru care am muncit cu toţii!“

În urmă cu câteva zile, Gabriel Petrea a fost la Constanţa, pentru a asista la alegerile conducerii TSD Constanţa.

„Tinerii PSD trec prin momente dificile, în care toată lumea ne arată cu degetul: că nimeni nu mai votează PSD din generaţia noastră. Eu m-am încăpăţânat să intru în PSD pentru nişte oameni şi pentru nişte valori. Întotdeauna am fost motivat să-mi implementez proiectele. Alături de PSD am reuşit să luăm cele mai bune măsuri pentru tineri, din păcate nu am reuşit să le comunicăm”, a declarat atunci Gabriel Petrea. 

Alături de Gabriel Petrea, liderul tineretului PSD, au votat pentru moţiune şi parlamentarii PSD Mihăiţă Găină şi Sorin Bota. Aceştia au semnat moţiunea de cenzură şi au votat-o în plen. Mihăiţă Găină este finul ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a afirmat dimineaţă despre acesta că nu va vota.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, cu 238 de voturi favorabile, 5 fiind peste limita majorităţii. PSD pierde astfel Puterea după 7 ani şi jumătate de guvernare, cu o scurtă pauză – Cabinetul Cioloş.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că pleacă „cu datoria împlinită” şi că guvernul va rămâne în istorie drept „un guvern bun”. Totodată, premierul a afirmat că e sigură că va ajunge în turul doi la alegerile prezidenţiale.

Guvernul Dăncilă a căzut, însă va mai rămâne la Palatul Victoria, ca interimar, până la instalarea unui nou guvern. Mingea e în terenul preşedintelui Klaus Iohannis, care va chema zilele viitoare partidele la Cotroceni. Şeful statului are trei variante la îndemână.

Pe aceeaşi temă: 

Surpriză! Trei deputaţi PSD au votat moţiunea de cenzură. Unul e finul lui Petre Daea, altul e liderul TSD. Surse: Bota ar fi furat bilele

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Popa Pius
10.10.2019, 14:52:40

Comentariu considerat abuziv.