Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Rujeola mai face o victimă. Un copil de 9 luni a murit după ce a luat boala din spital

0
14 Jun 2018 11:00:02
Autor: Călin Gavrilaş

Copilul de numai 9 luni a fost internat în spital cu probleme respiratorii. Aici s-a îmbolnăvit de rujeolă, boală care i-a fost fatală.

UPDATE ora 13.00 Biroul Comunicare şi Relaţii Publice al Spitalului Judeţean Constanţa a transmis următorul comunicat de presă:

„În urma mai multor articole de presă apărute astăzi, 14.06.2018, Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “SF. APOSTOL ANDREI” Constanţa face următoarele precizări:

În perioada 15-21 mai a.c,  în secţia de Pediatrie din cadrul SCJU a fost internat un minor din Tulcea, pentru o afecţiune respiratorie. În aceeaşi zi a fost internat, în acelaşi salon, un sugar tot cu patologie respiratorie dar la care, pe 17 mai, a debutat o erupţie sugestivă de rujeolă. În urma acesteia pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeolă.

Pe 29 mai a.c, minorul din Tulcea a fost internat din nou în secţia Pediatrie din cadrul SCJU Constanţa, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecţioase. În urma examenului clinic şi al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de  insuficienţă respiratorie  severă,  bronhopneumonie şi rujeolă în evoluţie. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat şi tratat medicamentos însă, din nefericire şi în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe 13.06.

Facem menţiunea că pacienţii cu rujeolă în formă gravă (şi cu alte boli asociate) sunt direcţionaţi către SCJU Constanţa deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Conform procedurilor, pacienţii cu boli infecţioase sunt izolaţi respectându-se toate normele legale în vigoare.”

Ştirea iniţială

Copilul este din Tulcea şi a murit în Spitalul Judeţean Constanţa miercuri, 13 iunie, loc unde a fost internat luna trecută cu probleme respiratorii.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică spun că cel mic ar fi venit la Spitalul Judeţean Constanţa luna trecută cu probleme respiratorii. Acesta a fost internat în perioada 15-21 mai, timp în care a contractat rujeola. Boala a fost confirmată pe 30 mai, în urma analizelor de laborator. Pacientul a suferit complicaţii, pe fondul unei imunităţi scăzute.

Pe un grup al mămicilor din Constanţa de pe reţeaua Facebook, au apărut multe comentarii despre acest caz.

„El este băieţelul care a fost internat cu bronşită şi a fost ţinut în camera cu copii care aveau rujeolă şi a fost trimis acasă că este vindecat. După 2 zile s-a întors cu complicaţii”, scrie o mămică.

Pe aceeaşi temă:

Aparatură de ultimă generaţie pentru Secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Constanţa

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările