Un oraş şi trei comune din judeţul Constanţa au trecut la scenariul galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectura Constanţa - foto: Călin Gavrilaş
Prefectura Constanţa - foto: Călin Gavrilaş

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat ca trei comune şi un oraş din judeţul Constanţa să treacă la scenariul galben. În aceste locuri, incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a depăşit 1,5/1.000 de locuitori.

Oraşul Techirghiol şi comunele Ion Corvin, Mihail Kogălniceanu şi Nicolae Bălcescu, din judeţul Constanţa, au o rată cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Astfel, CJSU a decis ca, începând cu data de 1 martie, aceste UAT-uri să intre pe scenariul galben. Decizia este valabilă timp de 14 zile.

Pe lângă măsurile generale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei şi a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, la nivelul acestor localităţi se vor aplica şi alte restricţii:

1. Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minim 2 metri faţă de alte persoane.
2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligaţia afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.
7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00 .  
8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

 

Citeşte şi:

Sucevean reţinut de poliţiştii din Constanţa. A ieşit cu maşina în oraş şi a comis cinci infracţiuni

Avansări în grad la ISU Dobrogea. Cei vizaţi sunt toţi subofiţeri



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite