Un preot din Constanţa ridică un centru pentru copii abandonaţi şi femei abuzate. Suma fabuloasă pe care a reuşit s-o adune exclusiv din donaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele Claudiu Banu şi un clădirea adăpostul pentru copii şi femei
Părintele Claudiu Banu şi un clădirea adăpostul pentru copii şi femei

Arhidiaconul Claudiu Banu, un preot din Constanţa care slujeşte la Parohia Sfânta Mina, a ridicat la Techerghiol, doar din bani primiţi din donaţii, un aşezământ unde vor fi îngrijiţi copii abandonaţi sau mame abuzate.

Adăpostul unde vor fi îngrijiţi copiii abandonaţi sau provenind din familii defavorizate şi mame abuzate este aproape gata, spune părintele Claudiu Banu.
 

„Suntem la finisaje. Mai avem de montat gresia pe holuri şi la parter, prize i să dăm exteriorul cu vopsea decorativă. Mobilierul este deja în lucru. Mi-aş dori ca de Paşte să-l inaugurăm“, spune cel care a avut ideea ridicării unui astfel de adăpost, unic în Dobrogea.

Investiţia a început la 1 octombrie 2015 şi a fost ridicată doar din sponsorizări şi donaţii, până acum fiind cheltuiţi 300.000 de euro. Claudiu Banu spune că mai are nevoie de doar 200.000 de lei, dar că nu se teme că nu va reuşi să finalizeze lucrarea sa de suflet.

În clădire îşi vor putea găsi adăpost pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi. „Avem 9 garsoniere şi 3 apartamente. Fiecare dispune de o bucătărie proprie şi vom amenaja şi un loc de joacă pentru cei mici. Tot în centru vom avea şi un cabinet medical“, spune Claudiu Banu.
 

Serviciile medicale, de îngrijire, vor fi asigurate doar pe bază de voluntariat. Până acum, s-au înscris deja 14 voluntari, dar lista este deschisă. Spaţiul va fi păzit şi vor fi montate şi 40 de camere video pentru siguranţa celor care vor fi ocrotiţi.

Cum i-a venit ideea

Arhidiaconul Claudiu Banu este tatăl al mai multor copii. Când a văzut câtă bucurie primeşte şi câtă dragoste este în sufletul lui, gândul i s-a dus către micuţii abandonaţi prin spitale, dar mai ales către cei din casele de copii. Ce putea să facă pentru ei? A avut zile şi nopţi de zbucium. Îl întreba pe Dumnezeu şi îi cerea să-i lumineze calea.

La început, a fost o caravană. A adunat de la credincioşi daruri şi a pornit spre casele de copii pentru a le aduce o mică bucurie. Apoi, s-a gândit că nu este suficient şi că trebuie să facă mai mult. 
 

„Într-una din zile mă aflam la mormântul părintelui Arsenie Papacioc şi-l întrebam ce trebuie să facem pentru a-i sprijini pe cei sărmani. Şi atunci o doamnă, pe care nu ştiu să o mai văzut vreodată, mi-a înmânat un portret cu părintele Arsenie, care se află acum în Sfânta Biserică. Mai mult: în reverenda pe care o purtam de două luni, avem o foaie pe care o frământam nervos. Mirarea a fost ca într-o zi, când trebuia să spăl haina, am descoperit cu uimire că era, de fapt, poza părintelui Arsenie. Atunci am înţeles mesajul, iar Bunul Dumnezeu a rânduit atunci în câteva zile în urma unor discuţii cu un bun creştin al parohiei noastre să ne doneze un teren în Techirghiol. Nu vrea să fie cunoscut şi a spus că acest lucru l-a făcut pentru sufletul lui“, mărturiseşte părintele.

Vă mai recomandăm:

Călătorie rituală în Olimpul ortodoxiei, enigmaticul Munte Athos: „Care femeie e mai vrednică decât Fecioara să meargă“

FOTO VIDEO Părintele Arsenie Papacioc, „spitalul de urgenţă al sufletelor“

Doi ani de la plecarea Părintelui Arsenie Papacioc. Duhovnicul Dobrogei este comemorat pe pajiştea de la Sfântul Mina

Spre aducere aminte în Săptămâna Luminată. Arsenie Papacioc, duhovnicul de la malul mării

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite