Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Viceprimarul aflat în arest la domiciliu, trimis în judecată de DNA pentru şantaj

0
9 Oct 2015 11:53:22
Autor: Sinziana Ionescu
Viceprimarul Taner Reşit din Tuzla Foto Arhivă personală
Viceprimarul Taner Reşit din Tuzla Foto Arhivă personală

Viceprimarul din Tuzla şi afaceristul pentru care a intrat în ancheta DNA au fost trimişi în judecată, în stare de arest la domiciliu fiind.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus vineri, 9 octombrie, trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Taner Reşit - viceprimar al comunei Tuzla, judeţul Constanţa şi a lui Ştefan Radu - administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Procurorii DNA au stabilit că în perioada 16.08.2015 - 8.09.2015, Taner Reşit Taner şi Ştefan Radu, pentru a obţine de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia , acte de constrângere şi ameninţări: alungarea clienţilor, împiedicarea accesului în spaţiul comercial şi a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor şi sechestrarea bunurilor aparţinând firmei respective.

„Mai mult, la data de 8 septembrie 2015, Ştefan Radu Ştefan, în prezenţa viceprimarului, a exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei respective“, au reţinut procurorii.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale şi de Operaţiuni Speciale Constanţa. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunerea DNA de a se menţine măsurile preventive dispuse.

Recordul de la Tuzla

Comuna Tuzla din judeţul Constanţa a rămas într-o singură zi şi fără primar, şi fără viceprimar. În ziua de 16 septembrie, prefectul Ion Constantin a anunţat că primarul Constantin Micu a fost condamnat definitiv pentru delapidare, iar mandatul său a încetat de drept. Când trebuia să primească sceptrul oficial, viceprimarul Taner Reşit a fost reţinut de DNA pentru şantaj.

O situaţie fără precedent a fost înregistrată în comuna Tuzla din judeţul Constanţa. Prefectul Ion Constantin a comunicat marţi ordinul de încetare de drept a mandatului pentru trei primari din mediul rural - din comunele Tuzla, Oltina, Mircea Vodă, ca urmare a unor sentinţe definitive de închisoare primite de edilii-şefi. Mai exact, primarul Constantin Florin Micu (PSD) de la Tuzla a fost condamnat definitiv pentru delapidare, printr-o decizie penală pronunţată de Curtea de Apel Constanţa, după un proces care s-a judecat din 2011.

Ordinul Prefecturii Constanţa a fost anunţat în jurul prânzului, astfel că înştiinţarea a ajuns la cele trei primării din judeţ, iar prefectul Ion Constantin a convocat totodată viceprimarii comunelor respective, la sediul Prefecturii, în aceeaşi zi. Şedinţa a fost stabilită pentru ora 16, în care reprezentantul Guvernului în teritoriu urma să învestească oficial în funcţie locţiitorii de primari, care să deţină interimar această funcţie, până la alegerile locale din 2016.

La ora stabilită, însă, unul dintre viitorii primari interimari nu a mai apărut pentru a-şi prelua oficial prerogativele, pe care deja le îndeplinea parţial de la plecarea primarului condamnat penal. Taner Reşit, viceprimarul comunei Tuzla, n-a mai ajuns la şedinţa de învestire oficială pentru că fusese chemat la DNA de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa.

Sorin Constantinescu, procurorul-şef DNA Constanţa, a declarat pentru „Adevărul“ că viceprimarul Reşit a fost citat pentru ora 14, la audieri la sediul DNA de la Constanţa, într-un caz de şantaj.

Viitorul primar interimar Taner Reşit s-a prezentat la ora cerută de anchetatori, iar audierile au durat două ore şi jumătate. Concret, în jurul orei 16.30, după luarea declaraţiilor şi confruntarea probelor, procurorii DNA au decis emiterea ordonanţei de reţinere, pe timp de 24 ore, a edilului de la Tuzla.

Viceprimarul Taner Reşit (42 ani), membru al Partidului Noua Generaţie, a reuşit astfel performanţa de a fi, teoretic, primar interimar numai 30 minute. Este probabil cel mai scurt mandat de primar din istoria României.

Vă mai recomandăm

Record absolut - cel mai scurt mandat: la 30 de minute după ce a fost numit primar în Tuzla, a fost luat de DNA. Într-o zi, comuna a rămas fără primar şi fără vice

Viceprimarul din Tuzla, Taner Reşit, a fost reţinut de DNA pentru şantaj

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările