Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ţapinarii vin la Constanţa cu un manifest: Anti Valentine’s 2013

0
5 Feb 2013 22:39:58
Autor: Sinziana Ionescu
Ţapinarii - Cosmin Covei şi Adrian Tănase FOTO Facebook
Ţapinarii - Cosmin Covei şi Adrian Tănase FOTO Facebook

Pentru constănţenii care vor o alternativă la Ziua Îndrăgostiţilor au primit o veste bună. Prietenii publicului de pe litoral, Ţapinarii, şi-au lansat luni albumul Visul Românesc, iar duminică şi-l prezintă la Constanţa.

Ţapinarii Cosmin Covei şi Adrian Tănase sunt binecunoscuţi publicului de pe litoral de la concertele susţinute la Constanţa, Costineşti, 2 Mai şi Vama Veche. Înfiinţată în 2001, trupa a plecat un an mai târziu în turneul Anti Valentine’s Day pe care l-au transformat într-o tradiţie anuală.

Prima ediţie a avut loc în februarie 2002, în  Bucureşti şi a reprezentat o alternativă la concertele specifice acestei zile. Ca în fiecare an, Constanţa se află pe lista oraşelor incluse în turneu, gazda a concertului Ţapinarii fiind Clubul Doors. Alături de Covei şi Tănase, pe scenă va urca aducând o doză de stand up comedy, George Bonea de la Academia Caţavencu.

Evenimentul este programat pentru duminică, 10 februarie, ora 21.00. Preţul unui bilet este 25 lei, suma în care fiecare fan va primi un CD cu noul album Visul Românesc, lansat luni, 4 februarie. La realizarea albumului au participat: Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole şi Cosmin Vaman.

Ţapinarii şi marea

Cosmin Covei şi Adrian Tănase şi-au unit destinele artistice adoptând un mod de exprimare inedit, între muzică folk şi stand-up comedy, pe care l-au denumit folk alternativ.

Existenţa Ţapinarilor este strâns legată de litoral. Cei doi sunt nelipsiţi de la concertele mării. În 2004 şi-au serbat 3 ani de existenţă în Club A din Vama Veche, iar când au cântat la Stufstock, în faţa unei audienţe de peste 2.000 spectatori, au fost cei mai fericiţi. Îşi împliniseră o veche dorinţă, evoluând la cel mai important concert din viaţa lor.

În 2005 au fost invitaţi la concertul de suflet al clubului Phoenix, care sărbătorea 8 ani de existenţă. Au cântat atunci alături de alaturi de Iris, Mircea Baniciu, Ţăndărică, Vlady Cnejevici, Nightlosers. Apoi au fost bisaţi de 3 ori la Stufstock, de 10.000 oameni.

În 2008 au participat la primul festival de la Corbu, apoi au fost invitaţi la Folk You în Vama Veche, unde un an mai târziu ajung să evolueze chiar la final, în ediţia de colecţie. Băieţii devin invitaţi permanent la White Horse din Costineşti.

De 1 Mai, Ţapinarii nu lipsesc de la mare. În 2012, stagiunea de la Vama Veche se mută La Barbă Neagră, unde fanii îi vor găsi probabil şi în această vară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările