Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cum arată noile autobuze de transport în comun din Constanţa. „Este o ruşine. Să mă bucur de normalitate?”

8
1 Dec 2018 14:27:56
Autor: Călin Gavrilaş
Primarul Constanţei a prezentat noile autobuze                                            FOTO Călin Gavrilaş
Primarul Constanţei a prezentat noile autobuze                                            FOTO Călin Gavrilaş

Primarul Constanţei a prezentat de Ziua Naţională a României şi primele autobuze achiziţionate de municipalitate. În total, 104 autobuze vor forma noua flotă a regiei de transport în comun.

Până în iulie 2019, 104 autobuze Isuzu vor ajunge la Constanţa pentru a asigura transportul public în municipiul. Achiziţia se realizează prin intermediul unui împrumut făcut de primăria Constanţa.

Primele autobuze au fost prezentate pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, de către primarul Decebal Făgădău.

„După mai bine de 15 ani, transportul public constănţean capătă o nouă dimenziune. Astăzi avem o prezentare a primelor autobuze ce constituie punctul de început al flotei viitoarei companii de transport City Bus”, a spus edilul.

Dotările noilor autobuze constau în:

  • acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
  • rampe pentru persoanele cu dizabilităţi;
  • sisteme de climatizare şi dispersie odorizant;
  • 8 camere de luat vederi (6 la interior şi 2 la exterior);
  • sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
  • sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare faţă/lateral/spate, panou interior, 2 monitoare;
  • sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USBCharge 5V-1A;
  • capabilitate Fleet management.

Primele autobuze vor circula pe traseu în 2-3 săptămâni, timp în care trebuie rezolvate detaliile referitoare la înmatricularea acestora.

„Municipiul Constanţa va avea autobuze Isuzu, le-am personalizat şi vă pot spune că au cel mai înalt standard pe care l-a produs compania. Pe lângă faptul că motoarele sunt diesel, Euro 6, majoritatea componentelor sunt componente cu care lucrează toţi producătorii auto. Veţi sesiza că, dintr-odată, călătorim ca într-un fel de limuzină”, mai spune primarul Decebal Făgădău.

Nu toată lumea a fost încântată de ideea primăriei de a se lăuda cu aceste autobuze. „Asta e o ruşine. Să mă bucur de normalitate?”, se întreabă un constănţean îmbrăcat în tricolor, vizibil iritat de ziua aleasă pentru o astfel de iniţiativă.


Primăria Constanţa anunţă, totodată, că intenţionează să cumpere şi 68 de autobuze electrice care vor îmbina performanţa cu protecţia integrală a mediului încojurător. Acest lucru se va face în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administraţia Fondului de Mediu.

Pe aceeaşi temă:

Constanţa va avea 104 autobuze noi. Costul mijloacelor de transport se ridică la 100 milioane de lei


 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Mel Grig
1.12.2018, 14:55:50

Autobuze electrice, acum? Constanța moștenise la revoluție o rețea de transport urban aproape 100% electrică pe care Mazăre&comp au ras-o de pe fața pământului pentru comisioane la cumpărarea de autobuze ucrainene second hand și interese imobiliare...

+3 (5 voturi)
Popa Pius
1.12.2018, 15:53:57

Cu ”bulevarde” inguste si trafic infernal vara, tramvaiele si troleibuzele se potriveau ca nuca in perete, Șinele incurcau mult traficul, vagoanele aproape ca se rasturnau de pe ele, firele se rupeau des blocind traficul. La cum da Porcarul bani pentru investitii acum, era un adevarat dezastru. Mai bine cu motoare termice, oricum bate briza si se aerisește orașul....

-6 (6 voturi)
Mel Grig
1.12.2018, 16:22:11

Dacă tăceai, filozof rămâneai...

+3 (3 voturi)
Carmen Florea
1.12.2018, 14:59:34

...cclarul asta pizidist a avut grija intai de wc de 50 mii euro... ... desigur pe hartie, pt ca 48 mii si le-a pus in buzunar pt fiecare ec ..., ca de obicei: panseluta de 50 bani la Bucuresti costa 120 lei ... ... alt cclar hot punea 100 pubele de gunoi intr-un 'parc' de 500 metri ..., parcul la 5 km de localitate, adica cu cat 'cumperi' mai mult, cu atata confuzia e mai mare si nu mai intelege nici Curtea de conturi cine si cat a furat...

+3 (3 voturi)
kalu kalu
1.12.2018, 17:51:40

Numai rapandula parata de firea cumpara cacat turcesc !!!

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)