Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Controale pe litoral. Terasele, barurile şi zonele aglomerate, verificate de poliţişti

0
11 Jul 2020 15:07:05
Autor: Călin Gavrilaş
Mamaia şi Vama Veche au fost în atenţia poliţiştilor FOTO: IPJ Constanţa
Mamaia şi Vama Veche au fost în atenţia poliţiştilor FOTO: IPJ Constanţa

Noaptea trecută s-au desfăşurat mai multe razii în diferite locuri de pe litoral. Autorităţile au verificat mai ales terasele din Mamaia şi Vama Veche, iar pe plaja din Tuzla au controlat toate activităţile economice.

Noaptea de vineri spre sâmbătă (10/11 iulie) a fost animată pe litoral, atât prin prezenţa unui număr mare de turişti, cât şi prin acţiunile a peste 300 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa.

Oamenii legii au verificat respectărea măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa, respectiv staţiunile din nordul şi sudul litoralului, cu precădere în staţiunile Mamaia şi Vama Veche.

„Poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi ordine publică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi cei de la Protecţia Consumatorului, au desfăşurat o acţiune de amploare în zona turistică a plajei din comuna Tuzla, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, pentru verificarea legalităţii funcţionării actelor de comerţ”, transmite IPJ Constanţa.

Cu ocazia acţiunii au fost verificate toate construcţiile existente atât pe plajă, cât şi pe zona costieră, pentru care nu existau autorizaţii de construcţie, iar activitatea comercială şi de turism nu era autorizată. În cadrul activităţilor au fost identificate 13 locaţii, în care 2 persoane juridice, respectiv 11 persoane fizice desfăşurau activităţi de tip beach-bar, camping şi terasă pentru care nu aveau autorizaţie de funcţionare.

În total, acţiunea de control a vizat 189 de societăţi comerciale de pe litoral şi au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 142.000 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 9 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 4 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

VIDEO: Controale în staţiunea Mamaia sursa: IPJ Constanţa

În staţiunea Mamaia Nord a fost constatată o infracţiune la Legea 53/2003 (Codul muncii), fiind identificaţi 3 minori fără a fi respectate condiţiile legale de vârstă şi angajare, iar pe plaja Tuzla a fost constatată o infracţiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

„În acelaşi timp, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa au efectuat controale în 9 obiective de turism şi alimentaţie publică. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 51 deficienţe şi 3 obiective care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 51 de sancţiuni, respectiv 40 avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 34.500 lei”, mai spun poliţiştii.

Scopul acestor activităţi este responsabilizarea cetăţenilor privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.


Citeşte şi:

Concediile care se transformă în tragedii. Aproape în fiecare zi, cineva moare pe litoral, în apele Mării Negre

VIDEO Dezastrul descoperit de autorităţi pe plaja „sălbatică” de la Tuzla. „Haznale săpate lângă izvoarele de apă”


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii