VIDEO Cât de dificil este accesul pe peroanele Gării Constanţa. „Avem impertinenţa de a crede că o gară e pentru călători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gara Constanţa este în proces de reabilitare. În tot acest timp, călătorii sunt obligaţi să ajungă pe peron printre materiale de construcţii sau urcând borduri destul de înalte.

Deşi lucrările la tunelul pietonal şi cele de reabilitare a liniilor din Gara Constanţa trebuiau finalizate în data de 20 mai 2020 (conform panoului informativ instalat în gară), realitatea este cu totul alta: gara este încă în plin şantier, iar turiştii care vin la mare vor fi supuşi unui test de echilibristică pentru a coborî din tren.

Călătorii se plâng că nimeni nu s-a gândit cum se face accesul pe peroane în timpul desfăşurării lucrărilor. Pe un carton, prins de un stâlp, este indicat locul prin care oamenii, cu bagaje în mână, trebuie să ajungă la liniile 3-6 ale Gării Constanţa. Din imaginile surprinse zilele trecute de Alexandra Dobrin se vede şi cum se realizează acest „acces”: coborând pe terasament, urcând borduri şi tot aşa.

„Gara Constanţa reprezintă una dintre cele mai importante gări din România şi cea mai importantă de pe litoralul românesc al Mării Negre... Din discuţii cu personalul CFR, am mai înţeles următoarele: dacă se punea o pasarelă pentru călători, ar fi încurcat lucrările (logică la piciorul broaştei s-ar mai numi asta. De ce nu lucrările încurcă călătorii?) Domnilor, să ne scuzaţi că avem impertinenţa asta de a crede că o gară e pentru călători”, spune Alexandra într-o postare pe contul său de Facebook.

Tânăra se întreabă cum se realizează accesul pe peron al persoanelor cu dizabilităţi sau a celor în vârstă care mai au şi bagaje cu ei? Dacă tunelul pietonal este în reabilitare, constructorii trebuiau să asigure totuşi accesul la liniile gării, crede Alexandra.

CFR anunţă că tunelul este aproape finalizat

CFR Infrastructură anunţa pe 27 mai că lucrările de reparaţii capitale la liniile de cale ferată şi la tunelul pietonal al Gării din municipiul Constanţa înregistrează un procent de execuţie de 60%, respectiv 70%.

Două dintre cele patru linii, şi anume la linia 3 (654 m) şi la linia 4 (703 m) au fost reabilitate, inclusiv drenul dintre linii, iar la tunelul pietonal s-au finalizat lucrările de etanşare prin injecţii intramurale la extrados şi tartarea fisurilor şi crăpăturilor prin injecţii cu răşini poliureatanice elastice, placarea pereţilor tunelului cu faianţă pe o înalţime de 2 m, zugravirea acestora şi a tavanului cu vopsea lavabilă, repararea rampelor scărilor de acces în tunel.

„În prezent se execută lucrările de reparaţii capitale la linia 2 (665 m) şi linia 3 (703 m), iar în interiorul tunelului pietonal, în lungime de 460 mp, se execută deja lucrările de montare a gresiei. De asemenea, constructorul a comandat deja şi cele trei platforme elevatoare care se vor monta la fiecare scară din capatul "y", rolul acestora fiind asigurarea accesului persoanele cu dizabilităţi, din tunel pe peroane”, spun cei de la CFR Infrastructură.

Pe aceeaşi temă:

Lucrări de reparaţii în Gara Constanţa. Tunelul pietonal este aproape finalizat

Proiect de 20 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR şi staţiunea Mamaia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite