Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Gestul disperat al fermierilor din Dobrogea: „Vrem apă!“

5
10 Sep 2020 08:34:48
Autor: Mihai Epure
Captură video
Captură video

Un grup de producători agricoli din Dobrogea a folosit o metodă neobişnuită pentru a transmite un mesaj disperat oficialilor din Ministerul Agriculturii.

Fermierii dobrogeni au arat pe un câmp sterp un mesaj adresat autoritatilor: „Vrem apă!”. Vor să atragă atenţia că Dobrogea suferă din cauza secetei.

Fermierii cer Ministerului Agriculturii să reabiliteze sistemul de irigaţii din Dobrogea şi să declare judeţul Constanţa zonă calamitată, astfel încât agricultorii să îşi poată amâna plata ratelor către bănci.

„Timp de 3 ore, pe terenul dintre localităţile Comana şi Negru Vodă, din utilajele fermierilor noştri vom scrie mesajul VREM APĂ! Tragem un semnal de alarma disperat către autorităţi de a găsi soluţii, împreună cu fermierii, la seceta care afectează în mod special zona Dobrogei. La întâlnire vor participa, din partea Ministerului Agriculturii, secretarul de stat George Scarlat şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Grupul de Iniţiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea va fi reprezentat prin: Răzvan Filipescu, Theodor Ichim, Mihaela Lainer, Cornel Zamfir, Mircea Chipăilă, Mihai Ciobanu, Jean Marc Lacrouts, Sezai Curtali şi Dragoş Zainea“, a transmis Grupul de Iniţiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

ella stela
10.09.2020, 10:03:04

votati PSD-ul ca va da apa. jeturi de apa. si nu mai furati instalatiile de irigatii, ca nu va face bine. Adica voi vreti ca statul sa investeasca sume faraonice in dotari pt ca voi sa va dati cu tractorasul si sa incasati profitul. sapa ba dupa apa freatica si ciocul mic. un jet si de aici. si apropos: daca dispareti de pe piata nimeni n-o sa va duca lipsa.

+4 (6 voturi)
Salajeanu Nicolae
10.09.2020, 11:01:25

Dacă investeau in apa si nu in masini de zeci de mii de euro acum nu se plângeau!

+2 (2 voturi)
Maftei Vasile
10.09.2020, 11:53:26

Da, fiecare sa-si faca sistem de irigatii propriu, ca sa aiba grija de el. Eu nu sunt de acord sa le faca statul din banii tuturor ca pe urma sa le fure unii. Nu vreti, lasati agricultura si apucati-va de altceva.

+1 (1 vot)
Schnauzer Berger
10.09.2020, 10:08:39

Puneti taranii sa aduca inapoi tevile de la sistemul de irigatii, prostul de ceasca stia de ce are nevoie dobrogea!

-2 (10 voturi)
Maftei Vasile
10.09.2020, 11:49:10

CORECT! Au furat romanii tot sistemul de irigatii facut pe vremea comunistilor, si acum vor apa. Pai babaieti, nu poti sa furi padurile, cladirile fostelor CAP-uri caramida cu caramida, sistemul de irigatii ca sa-ti facu tu puț in curte, si pe urma sa te plangi ca nu ai de nici unele.

+1 (1 vot)
Modifică Setările