Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Impresiile unui călător englez care a mers cu trenul prin România: „Mă întreb cine e mai rapid, noi sau căruţa?“

100
27 Apr 2019 06:18:46
Autor: Sinziana Ionescu
Călătorie cu trenul - Mark Smith prin România Sursa Youtube
Călătorie cu trenul - Mark Smith prin România Sursa Youtube

Mark Smith, un englez pasionat de călătoria cu trenul care îşi descrie pe site-ul personal aventurile, a ajuns şi în România, pasager fiind într-un tren internaţional. Englezul, cunoscut ca „omul de pe locul 61“, a povestit de ce a ales să vină în România şi ce impresii i-a lăsat vizita.

Mark Smith, călătorul din Buckinghamshire cunoscut ca „Omul de pe locul 61“, preferă să stea pe acest loc pentru că îi oferă vedere a peisajului, nestingherită. El explică de ce a venit în România, cu trenul.

„În romanul Dracula al lui Bram Stoker, tânărul avocat  Jonathan Harker călătoreşte de la Londra în Transilvania cu trenul. Şi tu poţi face asta, să vezi Castelul lui Dracula la Braşov şi să traversezi peisajul uimitor al Carpaţilor spre Bucureşti“, a spus englezul care oferă în continuare detalii utile şi practice despre cum să duci călătoria la capăt.

Englezul s-a îmbarcat în cursa feroviară EuroNight Train Dacia Viena – Bucureşti, la cuşetă. Camera sa video a înregistrat tot drumul parcurs, iar Mark a relatat cum a decurs călătoria şi care au fost condiţiile în care a călătorit. El remarcă întârzierea cu care circulă Căile Ferate Române şi cu care se face controlul la graniţă – timp în care ar fi putut părăsi trenul fără nicio problemă.

Smith scrie despre plusurile şi minusurile serviciilor feroviare pentru pasageri: lipsa oricăror mici alimente oferite, în mod normal călătorilor, pe o asemenea distanţă, incluse în costul biletului; faptul că la vagonul-restaurant introdus de la Simeria nu există meniu sau că masa îndestulătoare pe care a comandat-o a costat maximum 10 euro. El a aflat că CFR plăteşte personalul de la vagonul-restaurant doar în interiorul ţării, nevrând să plătească diurnă acestora, aşa că a renunţat de tot la facilitatea servirii mesei în tren când trenul depăşeşte graniţa.

Mai presus de toate, Mark Smith este şocat de starea proastă a liniei de cale ferată din România. „Nimeni n-a mai atins liniile astea de la electrificarea din anii ’50“, scrie el, consternat şi de degradarea terasamentului care nu permite, pe alocuri, depăşirea vitezei de 70 km/h – ceea ce face ca drumul să fie mult lungit, inutil. „Cine e mai rapid? Noi sau căruţa?“, face el haz de necaz observând cum se deplasează celelalte vehicule pe drumul de lângă calea ferată. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Tânără americană venită la ţară în vacanţă, la bunica ei din România: „Mă face să mă gândesc altfel la viaţa mea“

VIDEO Impresii de călătorie ale unui faimos vlogger venit pentru prima dată în România: „Este incredibil!“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Mihai Popescu
27.04.2019, 08:36:35

Un circotas ! El nu a vrut sa observe cit de mult s-a dezvoltat tara dupa 1989 si cit de mult a crescut nivelul de trai al romanilor.

-17 (31 voturi)
Codruta=Tepes
27.04.2019, 09:40:22

@Mihai Popescu Credeam ca esti ironic, dar nu, tu chiar crezi ce aberezi! Vezi dupa minutul 27:17 in videoclip... Si nu imbatranesti gratis in tren, mai dai si 150 EUR. Dupa furtul organizat si legalizat din ultimii 30 de ani, in Romania singurul mijloc de transport decent pe distante mari a ramas avionul. Celelalte, abia in afara granitei.

+21 (25 voturi)
Razvann Claudiu
27.04.2019, 09:43:02

E adevarat si asta, chiar daca ai scris ironic sau nu, doar ca nivelul de trai al romanilor a crescut in comparatie cu nivelul de trai din Romania anilor 1945-2000. Daca aduci in discutie comparatia cu oricare stat de la vest de Romania.... este jale!

+11 (13 voturi)
savu cristian
27.04.2019, 09:53:22

Tot ce a construit Ceausescu se duce naibii. Pacat de tara asta frumoasa si jefuita de toata lumea ,cizmarul ala cu 8 clase a industrializat si construit Romania de la zero si boii astia de acum o distrug. Dar nu-i nimic ,o meritam ,l-am impuscat si ne-am bucurat pe strazi la revolutie ca a murit dictatorul ,acum ramanem cu ce au realizat astia in 30 de ani adica ,nimic.

-9 (31 voturi)
Codruta=Tepes
27.04.2019, 09:54:53

@Razvann Claudiu Nu este adevarat ce a scris el, ci doar ce ai scris tu. Romania NU s-a dezvoltat dupa 1989 ci abia din momentul in care a devenit aproape certa aderarea la UE si NATO, adica dupa 1999-2000. Cel putin un deceniu l-am ratat complet si chiar daca am crescut apoi, a fost mult sub potentialul de crestere pe care l-am avut.

+9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările