Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Poliţia a intervenit cu spray lacrimogen la protestul „Fără mască în şcoli” de la Mangalia

5
20 Sep 2020 06:59:51
Autor: Călin Gavrilaş
Captură video
Captură video

Câteva zeci de persoane s-au adunat în Mangalia pentru a protesta faţă de decizia obligării elevilor de a purta mască de protecţie în şcoli. Astfel de adunări au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Elevii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie atunci când sunt în instituţiile de învăţământ. decizia a stârnit reacţia unor părinţi care consideră un abuz această hotărâre.

Cei nemulţumiţi au ieşit sâmbătă după-amiază în stradă pentru a protesta.

Şi la Mangalia (judeţul Constanţa) s-au adunat câteva zeci de persoane, printre care şi copii. La un moment dat, poliţiştii au încercat să legitimeze o persoană, iar după refuzul acesteia de a prezenta documentele, s-a iscat un mic conflict.

În timpul intervenţiei, poliţiştii au folosit spray lacrimogen, moment în care oamenii au început să strige „ruşine” şi să-i acuze că folosesc aceste gaze iritante în prezenţa copiilor.

„Respect dreptul fiecărui cetăţean de a-şi manifesta public doleanţele şi sunt solidar cu îngrijorările părinţilor, dar ţin să precizez că Primăria Mangalia nu a vut nicio legătură cu acest protest sau cu incidentele petrecute în faţa Casei de Cultură. Nici măcar nu am fost anuntaţi că se organizează un protest pe domeniul public”, spune primarul mangaliei, Radu Cristian.

Citeşte şi:

Înţelegere politică unică la Constanţa: candidatul PSD-ALDE-PNŢCD se retrage din cursa pentru Primăria Mangalia în favoarea unui independent

De ce au interzis comuniştii filmul „Godzilla”: „Au înţeles că trebuie să meargă la biserică“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

フフェオチラ実真
20.09.2020, 08:56:21

Mda, cam incepe sa se imputa treaba... La Bucuresti au aparut deja corturile in fata la victoria, iar revendicarile nu tin numai de purtatul mastii.... „De azi înainte rămânem în protest maraton în Piața Victoriei. Așteptăm pe toți românii de bună credință alături de noi. Dreptate pentru România!”, spune Simion, pe pagina de socializare. Solicitările protestatarilor 1. Desfășurarea procesului de învățământ în școli, nu în sistem online, cu asigurarea condițiilor de igienă impuse de pandemie. Toaletele și apa curentă nu trebuie să lipsească din nicio școală. 2. Demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în contextul accidentului de circulație provocat în data de 30 august, pentru încălcarea flagrantă a regulilor de conduită pe drumurile publice, sfidarea participanților la trafic și aruncarea întregii responsabilități pe umerii unui militar care are constrângeri în a reacționa public 3. Anchetarea achizițiilor publice făcute în pandemia de SARS-CoV-2 și, după caz, recuperarea prejudiciilor acolo unde acestea s-au realizat cu încălcarea legii (obținerea de foloase necuvenite, achiziția de mărfuri neconforme, infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, mită, trafic de influență etc.). 4. Renunțarea la măsurile derogatorii de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și restabilirea dreptului la libertatea întrunirilor și adunărilor publice, fără îngrădire. 5. Asigurarea accesului imediat la medicamente vitale pentru populație (precum Euthyrox sau tratamentele necesare bolnavilor de cancer și de alte boli grave) prin punerea sub control militar a achizițiilor necesare și a modului de distribuire. 6. Asigurarea asistenței medicale în spitale pentru bolnavii cu afecțiuni cronice. 7. Anchetă extinsă a Consiliul Concurenței referitoare la poziția de monopol a companiilor austriece care desfășoară activități în sectorul forestier. 8. Anchetarea cu celeritate de către Procuratura Generală a marilor privatizări făcute după căderea comunismului. 9. Sistarea procedurilor de vânzare a pachetelor majoritare deținute de statul român la companii precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, TAROM ș.a. 10. Clasificarea hidrocentralelor de pe râul Jiu în rândul obiectivelor de interes national și finalizarea lucrărilor ajunse în stadii avansate.

-1 (1 vot)
Edmond Wolf
20.09.2020, 09:47:08

Protestatarii să meargă acasă. Din cauza protestatarilor care trebuiesc ținuți în frâu, polițiștii sunt epuizați și nu pot lupta cu interlopii. Nu mai au resurse și nici spray-uri. Vedeți? Protestatarii antimască obligă polițiștii epuizați să colaboreze cu interlopii, respectiv cu clanurile mafiote. De asta crește infracționalitatea în România. De vină sunt protestatarii antimască. Arahat să ia măsuri.

-8 (12 voturi)
nea Ilie de la sculărie
20.09.2020, 09:50:38

gustere.. ce treaba are Arafat cu politia? ai baut de la prima ora?

+1 (1 vot)
Charles Franc
20.09.2020, 12:02:27

bine le-a facut....in alta oridne de idei, e evidnet ca sunt doua tabere ireconciliabile, cei care pun pe primulk polan sanatatea, si cei care nu dau doi bani pe ea si vor o scoala ca inainte...pentru a impaca ambele tabere, sunt doar doua solutii: fie scenariul galben, cu imparirea copiilor in fucntie de acceptarea sau nu de catre ei si pairntii lor a necesitatii respectarii reguliulor d eproteciute, astfel icat copiii din tabere diferite s anu se intersecteze la scoala, fie scoala online pentur cie care nu vor sa riste in urm aintalnirii cu ispoctientii, si asta idiferent de posibile cazuri de risc in familie...altfel, va fi tot timpul unscandal, reclamatii peste reclamatii si o stare continua de tensiune intre cele doua tabere...cat despr eprofesori,cuj si ei sunt impartiti in aceleasi tabere, ideal ar fi ca solutia sa fie similara, in practica insa este mult mai complicat....doar asa va fi toata lumea multumita, si cei care au impresia ca li se pune botniat daca trebuie sa respecte niste regului de protectie care ii ajuta atat pe ei cat si pe cei din jura, si insista sa isi tirmita copiii fizic in clase p[entru ca au impresia ca doar asa pot intelege ceva, dar si cei care pun pew primul plan sanatatea si sunt dispusi sa faca un efort sa isia jute copiii la orele online...daca se va insista insa pe una din variante, cu masca/fara masc,a vom avea doar scandaluri si absente d ela scoala...s9i inca ceva, cei care refuza sa respecte masurile de preventie cu buna stiinta, trbeuie pusi sa smeneze un document prin care accepta sa fie ultimii la acordarea de asistenta medicala, dca mai au loc prin spital sau mai sunt bani pentru tratamentul lor

-1 (3 voturi)
AltCineva
20.09.2020, 12:50:28

acum....eu astept sa sara ONG-heurile cum ca s-au gazat manifestanti pasnici si se incalca statul de drept, dreptul de a protesta, etc... sa nu mai spunem ca gazul este cancerigen si probabil neomologat...vreo o ancheta independenta a UE ! JOS HOTII ! M***e ***** !

-1 (1 vot)
Modifică Setările