Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Rachete antigrindină, testate în poligonul de trageri de la Capu Midia

0
23 May 2020 07:43:30
Autor: Călin Gavrilaş
Captură video
Captură video

Peste 40 de rachete antigrindină au fost testate zilele trecute în poligonul de la Capu Midia, judeţul Constanţa. Rachetele pot atinge o viteză de 600 de metri/secundă.

Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” anunţă că în această perioadă au fost testate în poligonul de la Capu Midia rachete antigrindină.

Au fost executate teste cu peste 40 de rachete de tip RAG 96 care combat formaţiunile noroase ce pot provoca grindina.

Acest tip de rachetă pleacă de pe rampă cu viteza de 20 de metri/secundă şi ajunge la o viteză maximă de 600 de metri/secundă.

„Am cronometrat plecarea de pe rampă, am urmărit traiectoria rachetei şi am cronometrat timpul până la autodistrugerea ei, la circa 4.000 de metri altitudine”, a spus Dănuţ Ion, inginer-şef de producţie în cadrul Electromecanica Ploieşti S.A., societatea care produce acest tip de rachete pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Totodată, în poligon au fost făcute testări experimentale şi cu alt tip de rachete care pot fi trase la altitudini joase şi care stimulează precipitaţiile.

Pe întreaga perioadă a desfăşurării activităţilor, militari din cadrul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat siguranţa perimetrului în care au fost executate operaţiunile şi au asistat la buna desfăşurare a testărilor.

VIDEO: Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană

Pe aceeaşi temă:

Poligonul de Tragere Antiaeriană de la Capu Midia, 70 de ani de existenţă

Românul ajuns şef de promoţie la cursul pentru manevrarea rachetelor Patriot. A absolvit cu 99,6 puncte din 100 posibile

Performanţa tinerei sergent, îndrăgostită la 13 ani de haina militară:„De-am pleca la război pe tine te-aş alege camarad“ 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările