Constanţa

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV VIDEO Scandalul copiilor bătuţi în grădiniţă continuă la Constanţa. Una dintre educatoarele violente este şi preoteasă

13
4 Jun 2014 18:18:42
Autor: Adrian Boioglu
Imagin din grădiniţa Micul Regat din Constanţa
Imagin din grădiniţa Micul Regat din Constanţa

După scandalul izbucnit la Centrul Micul Regat din Constanţa, părinţii au identificat o altă educatoare violentă, care este soţie de preot.

Imaginile şocante de la o grădiniţă particulară din Constanţa i-au pus în alertă pe părinţii. Iniţial, îngrijoraţi au fost doar cei care plăteau pentru educaţia micuţilor la Centrul Micul Regat.

La o privire mai atentă însă, unii dintre ei au observat că educatoarele le par cunoscute şi din alte locaţii. Aşa au descoperit că una dintre cele care bruschează copiii, Irina Petre, activează şi la o unitate de învăţământ preşcolar de stat, Grădiniţa Gulliver.

Femeia este soţie de preot. Aceasta apare în clipul filmat de camerele de supraveghere atunci când trage de mână un copil şi îl duce la baie, mai apoi când târăşte un alt băieţel pe podea sau îl trânteşte la pământ pe altul.

„Am văzut imaginile de la televizor şi apoi le-am căutat pe Internet. Am identificat-o pentru că ştiam că lucrează şi la Micul Regat, şi la Grădiniţa Gulliver“, a declarat mama unui copil, pentru Adevărul.

Părinţii care aveau copiii în grupa Irinei Petre au fost speriaţi ca nu cumva micuţii lor să fi primit acelaşi tratament, pentru că la unitatea de stat nu există camere de supraveghere.

„Mi-a lăsat un gust amar. Nu mă aşteptam la ca femeie, mamă, soţie de preot să facă aşa ceva. Ştiam că e o femeie de nota 10, nu credeam că poate să se comporte aşa cu un copil. Dacă s-a întâmplat într-un loc, se poate întâmpla oriunde. Nu avem de unde să ştim, pentru că nu avem camere de supraveghere la Gulliver“, spune o altă mămică revoltată.

„Nu pot să cred că a făcut aşa ceva“

Irina Petre este angajată cu normă întreagă la Grădiniţa Gulliver încă din anul 2009. Toţi colegii şi şefii ei o laudă pentru performanţele deosebite. Directorul unităţii de stat, Elena Velcea, spune că a lucrat cu Irina în toţi aceşti ani. Când am întrebat-o dacă a văzut imaginile de pe camerele de supraveghere de la Micul Regat recunoaşte că nu s-a uitat la televizor.

Pusă în faţa evidenţelor, directorul rămâne iniţial fără cuvinte. „Ea este. E doamna Irina. Nu pot să cred că a făcut aşa ceva. Cred că a încercat să-i despartă pe copiii aceia. Poate se băteau şi ea i-a despărţit. Nu e normal să tragi un copil de mână aşa. Metodele astea nu se mai practică la noi în grădiniţă“, spune Elena Velcea.

Conducerea inspectoratului Şcolar Constanţa va declanşa o anchetă la Grădiniţa Gulliver, iar părinţii şi copiii ar putea fi intervievaţi cu privire la comportamentul educatoarelor.

Irina Petre este căsătorită cu preotul Ilie Petre, parohul bisericii Sfântul Dumitru din Constanţa şi director al Seminarului de Teologie a Universităţii Ovidius. Părintele spune că soţia sa era la momentul incidentului în afara orelor de program şi nu există împotriva ei plângeri penale sau un dosar deschis.

„În ziua respectivă terminase programul la ora 12, iar înregistrarea este de la ora 13. Presupun că a fost stresată, era deja însărcinată în primul trimestru. Probabil că a încercat să despartă nişte copii sau ceva de felul acesta, nu îi stă în caracter să facă aşa ceva“, a mai spus părintele Petre.

Femeia şi-a dat demisia de la grădiniţa particulară în luna februarie, în miezul anchetei. Educatoarea se află acum în concediu de maternitate şi nu se gândeşte să revină în învăţământul preşcolar pentru următorii doi ani.

„Bătaia nu e ruptă din Rai“

Preotul Eugen Tănăsescu (foto), blogger „Adevărul“, condamnă gestul făcut de profesoarele bătăuşe de la Centrul Educaţional Micul Regat. „Scriptura spune de nuia şi de sabie ca principiu pedagogic. Trebuie să învăţăm să ne îndreptăm în viaţă, nu să le şi aplicăm. Cazul acesta e o dovadă că biserica are dreptate când socoteşte mâni un păcat capital. Pentru că din mânie apare şi violenţa, şi victimele. Doamnele educatoare şi-au pierdut feminitatea şi maternitatea. Nicio mamă nu şi-ar violenta copilul“, a spus preotul.

Părintele Tănăsescu ştie că Irina Petre este soţie de preot, dar spune că nu trebuie să arunce nimeni cu piatra, pentru că toţi suntem ispitiţi. „Acei copii vor avea nevoie de consiliere, dar cred că şi personalul acelei grădiniţe trebuie să-şi ceară scuze în mod public. Imaginile mi s-au părut greu de înţeles. Creştinul trebuie să aibă o ţinută morală, iar cei care sunt reprezentanţi ai bisericii cu atât mai mult. Bătaia nu e ruptă din Rai“, a încheiat Eugen Tănăsescu.

Vă mai recomandăm

VIDEO Grădiniţa groazei, la Constanţa. Copiii bătuţi erau adormiţi cu vin şi obligaţi să doarmă în propria urină

Scandal la o grădiniţă din Cernavodă. Mama unui băieţel reclamă că acesta ar fi fost închis în beci de către educatoare

Educatoarea acuzată că a închis copilul în beci a fost sancţionată pe alt motiv


Grădiniţa groazei! Copii „educaţi” cu pumni şi... de sursazilei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Stan Toma
4.06.2014, 20:12:34

Tanasescu este cel mai tare.,Citeste el din carti si interpreteaza cum vrea nu cum scrie,Are el un fel al lui de a explica numai in favoarea „apropiatilor”

+3 (5 voturi)
Stan Toma
4.06.2014, 20:16:46

Sa nu uit . Intr-un articol scris in ziarul adevarul scria negru pe alb ca ar intelege un viol decat onania.

+4 (6 voturi)
mitrut
4.06.2014, 22:44:54

E normal ca sotiile sa-si ajute sotii, chiar daca ne viole(nte)aza copiii! Ca doar o fac in numele Domnului!

+5 (7 voturi)
Darius
4.06.2014, 23:21:34

Pai nu aratau televiziunile un popa cum ii facea "masaj" cu ciomagul uni enorias,Ce,credeti ca preotesele nu stiu si ele sa dea cu pumnul?Dar mai stiu ceva.......... Stati ca imediat apar tircovnicii de serviciu,si o sa va explice ca de fapt a fost autoaparare,ca micutii le-au atacat pe baracude. Asa-i ma trompetistilor?Hai racniti ca-i atac la ortodoxie,la nobilele idealuri propovaduite de Biserica. Daca eram eu in situatie va asigur ca astazi pramatile erau in loc luminat ,in loc cu verdeata,indiferent de consecinte.

+3 (5 voturi)
Darius
4.06.2014, 23:23:59

Aici e pentru tircovnici care desi merg pe porunca obscurantista:crede si nu cerceta"(ca popii te vreau prost) filmarea cu popa bataus,asta asa sa le inchid gura; https://www.youtube.com/watch?v=OnEe4AXUXhk

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările