Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Shogunul“ Călin Marinescu vorbeşte despre ascensiunea lui Traian Băsescu şi Securitate

13
3 Feb 2013 23:49:54
Autor: Sinziana Ionescu
Călin Marinescu, Shogunul Flotei româneşti FOTO Nautica TV
Călin Marinescu, Shogunul Flotei româneşti FOTO Nautica TV

Călin Marinescu, cunoscutul Shogun al Flotei româneşti, a făcut precizări într-un interviu acordat unui canal TV online din Constanţa despre legătura preşedintelui Traian Băsescu cu Serviciile Secrete.

Vechi coleg cu Traian Băsescu la Navrom, Călin Marinescu aduce lămuriri în legătură cu statutul preferenţial al celui care avea să devină preşedintele României.

Eroul principal al dosarului Flota, Călin Marinescu - zis Shogunul, a acordat în premieră un interviu canalului TV online din Constanţa, Nautica TV. Personaj al cărui nume este indisolubil legat de Traian Băsescu, Shogunul a povestit de-a fir-a-păr istoria flotei comerciale româneşti.

Traian Băsescu a fost în anii `80 cel mai tânăr comandant de navă din flotă, iar ulterior a fost numit reprezentant al Navrom la Anvers - Belgia. Ascensiunea sa fulminantă a fost pusă de criticii preşedintelui pe seama legăturii cu Serviciile Secrete, Traian Băsescu fiind atacat constant pe tema apartenenţei la Securitate.

Shogunul spune însă altceva: „Traian Băsescu a fost avansat pe linie de partid, nu de Securitate“.

În interviul acordat Nautica TV, Călin Marinescu relatează că tatăl preşedintelui, Dumitru Băsescu, era un important ofiţer, nomenclaturist, cu funcţie de comandă politică a Armatei.

„Era activist de partid, nu simplu cadru militar. Era comandant politic al Armatei a treia sau a doua“, explică Shogunul referindu-se la împărţirea Armatei comuniste în 4 districte militare.

„Aşa că sunt convins că promovarea lui Traian Băsescu la Anvers nu a fost pe linie de Securitate, aşa cum mulţi susţin astăzi, ci a fost pe linie de partid“, a afirmat Călin Marinescu.

El a adăugat că Traian Băsescu a fost în relaţii proaste cu Securitatea. „La un an după ce plecase la Anvers, m-am trezit cu el la birou, la NAVROM, unde eram şef de Secţie III - la petroliere şi mineraliere - şi m-a întrebat dacă-l primesc înapoi comandant. «M-am certat cu ăştia», mi-a spus. Prin Anvers, Securitatea făcea nişte acţiuni mai mult sau mai puţin legale… containere cu băuturi, mă rog. Băsescu şi-a băgat nasul prin oalele lor şi l-au chemat în ţară, în ideea să-l detroneze de acolo. Probabil că pe filiera partidului s-a luat o hotărâre inversă. Ministrul Transporturilor i-a zis: „Ce cauţi în ţară? Eu sunt şeful tău. Mişcă înapoi la Anvers». În vara lui `89 a fost promovat şef la Inspectoratul Navigaţiei Civile“, spune Shogunul.

Tatăl lui Traian Băsescu a fost trecut în rezervă în anii `70, având gradul de colonel. Şeful statului este atacat constant pe tema apartenenţei sale la Serviciile Secrete. Băsescu a negat vehement calitatea de ofiţer în Serviciile Secrete, declarând public că deţine doar calitatea de ofiţer de Marină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Hamlet Henrik
4.02.2013, 10:03:50

Sogunule! Primo - De ce nu esti la puscarie? Secondo- Te-a pus base sa-l "speli"? Basescu a fost si este Ofiter de informatii. Posibil colonel. De aia nu i-au gasit nici un dosar!

-6 (20 voturi)
dracon
4.02.2013, 10:50:39

Auzi Hamlet, a fi sau a nu fi tu cel atotstiutor ! daca tu sustii sus si tare ca Base a fost securist,inseamna ca ceilalti trebuie sa se inchine la ,,adevarul" tau, afla ca cei care sustin ca ei stiu adevarul total sant maniacii, asa ca ai grija. Afla mai baiete ca Base a fost un bun comandant de nava si mai stii ceva? nu estu in masura sa trimiti oamenii in puscarie .

+6 (14 voturi)
muresean un
4.02.2013, 11:09:06

asta cu securistul se poate contesta. Pentru Voiculescu s-au gasit probe, si cu toate astea, prostii, telespectatorii de antene, milogii lui Victor, nu cred o iota. De ce l-as crede eu pe Ciuvica sau pe tine? pentru acelasi motiv cu prostii: imi place ce aud, deci e adevarat?

+3 (7 voturi)
Mona Drasinover-Micu
4.02.2013, 11:11:51

Are dreptate Marinescu.

0 (4 voturi)
muresean un
4.02.2013, 11:27:40

daca tu zici...

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările