Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Tradiţia de la Vama Veche. Ce trebuie să faci ca să te numeşti „vamaiot“

3
23 Jun 2018 06:01:54
Autor: Sinziana Ionescu
Răsărit de soare la Vama Veche Sursa Youtube Bogdan Mateiciuc
Răsărit de soare la Vama Veche Sursa Youtube Bogdan Mateiciuc

La Vama Veche există o tradiţie care te face să treci examenul de a te numi vamaiot. Nu contează cât de mult te distrezi şi unde, important este să te afli într-un anumit loc, într-un anume moment al zilei.

Vamaioţii se întrec în a surprinde momentul glorios al răsăritului de soare din Marea Neagră, mai ales că stau toată noaptea pe plajă, dansând, cântând şi chefuind cu prietenii, cunoscuţi sau necunoscuţi.

Locul unde s-a împământenit această tradiţie este La Stuf, barul de pe plajă. Când soarele începe să apară de după linia orizontului începe să răsune acordurile unei celebre piese muzicale clasice - „Bolero“ de Maurice Ravel, renumită pentru ritmul şi apogeul său în forţă.

Inspiraţia asocierii ridicării soarelui pe bolta cerească cu muzica senzualităţii i-a aparţinut unui barman de la Stuf, Ovidiu, apoi a fost perpetuată de dj-ii de aici. „Nu eşti vamaiot până nu prinzi răsăritul La Stuf, pe Bolero de Ravel“, spun fanii din Vama Veche.

O selecţie de clipuri postate pe Youtube arată câteva dintre cele mai frumoase înregistrări ale răsăritului de soare pe Bolero. 

Pe aceeaşi temă: 

Proiect: Vama Veche declarată staţiune de interes local. „Vor fi numai beneficii“

1 Mai@Vama Veche, pagina de Facebook dedicată celei mai frumoase iubiri

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Nea Costel Drojdierul
23.06.2018, 13:40:48

Ce trebuie să faci ca să te numeşti „vamaiot“ ???? Sa bei ca porcu' si sa dormi pe trotuar dupa ce ai urinat si defecat pe tine! Super cool!

+1 (1 vot)
Herr Hoher
23.06.2018, 17:30:12

Corect Drojdierule. Tu chiar ai experienta!

Nea Costel Drojdierul
23.06.2018, 17:42:41

Herr Hoher eu i-am vazut pe astia exact cum iti spun. Am trecut la 4 dimineata prin Vama si era plin trotuarul de d-astia. Poate unul din ei erai chiar tu.