Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ultimele imagini cu Iulian Biţică în viaţă: momentul în care cade într-un bazin

8
8 Nov 2019 19:36:36
Autor: Mariana Iancu
Ultimele imagini cu Iulian Captură video
Ultimele imagini cu Iulian Captură video

Camerele de supraveghere din comuna Pecineaga au surprins momentul în care Iulian a căzut într-un bazin din localitate.

Iulian Alexandru Biţică, în vârstă de 8 ani, băieţelul care a dispărut sâmbătă, 2 noiembrie, în timp ce se juca în faţa casei sale din localitatea Pecineaga, a fost găsit mort în primul bazin unde se deversau dejecţii de la complexul de creştere al porcilor. 
 
Luni dimineaţă, autorităţile au început procesul de evacuare a bazinelor din apropierea unei ferme. În aceste bazine se coletează ape reziduale şi dejecţii de la animale. Surprinzător este faptul că bazinul în care a fost găsit mort Iulian a fost golit până la o adâncime medie de aproximativ doi metri, atât s-a putut scoate cu motopompele, şi a fost verificat de scafandrul privat şi cu un sonar, rezultatul fiind negativ. 
 
Conform IPJ „În bazinul la care facem referire a fost introdusă apă din al doilea bazin, pentru a dilua stratul de mâl format pe fundul bazinului şi în care era posibil sa fi rămas prins trupul neînsufleţit. În cursul zilei de astăzi urma să se acţioneze cu o pompă submersibilă pentru secarea definitivă a bazinului“. 
 
Vineri dimineaţă însă, în jurul orei 8.30, un cadavru de copil a fost văzut că plutea în bazin de doi paznici, care au anunţat autorităţile. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga spitalului municipal Mangalia în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.
 
 

VIDEO: Ultimele imagini cu Iulian în viaţă, jucându-se în apropierea unui podeţ SURSA: Replica de Constanţa 

În filmarea de mai sus, se poate vedea cum copilul intră şi iese ulterior din gârlă. 
 
La aproximativ o oră după ce aceste imagini au fost suprinse, copilul s-a înecat în bazinele neîngrădite. Momentul în care copilul dispare în apă a fost surprins cu altă cameră de supraveghere şi poate fi observat in filmul de mai jos: 
 
VIDEO: Umbra surprinsă de camere între cele două bazine SURSA: Replica de Constanţa
 
„Pe una din camere am văzut o umbră, un frame, care ne indica zona aceea, între cele două bazine. Ele erau protejate cu o membrană. Din datele de anchetă a rezultat faptul că minorul şi-a abandonat la un moment dat rolele şi a rămas în ciorapi. Asta a întărit ideea anchetatorilor că putea aluneca mai uşor într-unul din bazine”, spune comisarul şef Constantin Dancu, comandantul IPJ Constanţa.
 
 
Pe aceeaşi temă:
 
Mama copilului dispărut: „Băiatul s-a plâns că este bătut de mama vitregă. Ultima dată l-am văzut prin gardul de la şcoală“
 
Localnic din Pecineaga: „Tatăl copilului dispărut a stat toată ziua la crâşmă, când ar fi trebuit să rupă pământul“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Smeritu Pahomie
8.11.2019, 19:47:53

....il costa mult pe Primar sa traga acolo un gard.....

+2 (2 voturi)
Hoher Herman
8.11.2019, 19:48:57

Cum este bah posibil ca bazinele alea sa fie descoperite, fara ingradire si capac cu lacat. Patronii aia nu sunt intrebati? Nu sunt bagati la puscarie pe zeci de ani? Nimeni nu-i intreaba de "sanatate" pe nemernici?

+5 (5 voturi)
Adrian Foangǎ
8.11.2019, 20:05:29

Pai se vede cum copilul pleaca de acolo dupa ce aluneca. Sigur l-a aruncat cineva pe urma.

+2 (4 voturi)
foarte atent
8.11.2019, 20:28:24

zact: titlul dezinformeaza ! se vede cum intra, nu cade deloc !! si se vede cum iese bine mersi !! ciudat sau nu, raman mari semne de intrebare !! ca l-a aruncat cineva, e posibil, dar de ce ? poate autopsia sa ne spuna mai multe !

+2 (4 voturi)
Markus Roman
8.11.2019, 20:44:43

Pana una-alta, din filmare nu se vede ca acel copil a cazut si n-a mai iesit din bazin. Se vede cum a traversat singur bazinul, semn ca el cunostea locul bine si cum pleaca tacticos mai departe.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)